«Πόλεμος» ανακοινώσεων… για τα 200 χιλ που έρχονται στην Καλαμπάκα μέσω του Φιλόδημος ΙΙ για τις παιδικές χαρές

1 620

Δυο είναι οι ανακοινώσεις που ήρθαν στα ΜΜΕ του νομού για τα 200 χιλιάρικα ευρώ προς τον Δήμο Καλαμπάκας από το Υπουργείο Εσωτερικών για αναβάθμιση παιδικών χαρών!

Προηγήθηκε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Δριτσέλη με σχετικό δελτίο τύπου ( 30 Ιουνίου ) που έφερε τον τίτλο “Θετικά βήματα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών” και σήμερα Δευτέρα ακολούθησε νέο δελτίο τύπου από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σιμορέλη με τίτλο: Χρήστος Σιμορέλης: Ο Δήμος Καλαμπάκας συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ με χρηματοδότηση 200.000 €»

Ας δούμε και τα δυο σχετικά δελτία τύπου με την σειρά αποστολής:

Παναγιώτα Δριτσέλη:

“Θετικά βήματα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.”

Με την δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης της προκήρυξης 8Κ του ΑΣΕΠ υλοποιείται μία αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας στην κατεύθυνση της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού Τρικάλων. Συγκεκριμένα, η προκήρυξη προβλέπει την άμεση πλήρωση επιπλέον τεσσάρων θέσεων μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία των αρχαιολογικών και πολιτιστικών χώρων του Νομού. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον μοναδικό αρχαιολογικό και πολιτιστικό πόρο της Θεόπετρας, με τις προσλήψεις αυτές διασφαλίζεται η σταθερή επισκεψιμότητα του μνημείου, αλλά και του Κέντρου Τεκμηρίωσης που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια. Σε αυτή την κατεύθυνση, τα επόμενα βήματα είναι η ακόμα εντατικότερη δουλειά για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του Νομού Τρικάλων, με έμφαση στη μοναδικότητα των Μετεώρων και του Σπηλαίου της Θεόπετρας, αλλά και στην ανάδειξη του συνόλου των πολιτιστικών πόρων, αρχαίων και νεότερων, ανθρωπογενών και φυσικών.

Την ίδια στιγμή, σημαντικά κονδύλια μεταφέρονται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” στον Δήμο Καλαμπάκας για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια αντίστοιχων χρηματοδοτήσεων για όλους τους Δήμους του Νομού Τρικάλων, ο Δήμος Καλαμπάκας θα λάβει το ποσό των 200.000 ευρώ για τον προαναφερθέντα σκοπό, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών και την ασφάλεια των παιδιών που χρησιμοποιούν τις παιδικές χαρές της πόλης.

Επίσης, από το πρόγραμμα “Εμαυτίων”, ο Δήμος Τρικκαίων θα λάβει 50.000 ευρώ για την κατασκευή γηπέδων και την ανάπλαση του αύλειου χώρου του 1ου Γυμνασίου της πόλης. Με τα συγκεκριμένα έργα βελτιώνονται οι υποδομές άθλησης και ψυχαγωγίας σε ολόκληρο το Νομό Τρικάλων, ενισχύοντας το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης και συμβάλλοντας στην ασφαλή άσκηση για όλα τα παιδιά.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του κ. Σιμορέλη:

Χρήστος Σιμορέλης: Ο Δήμος Καλαμπάκας συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ με χρηματοδότηση 200.000 €»

Στο πλαίσιο των προσκλήσεων των επενδυτικών προγραμμάτων για την τοπική αυτοδιοίκηση «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη δήμων συνολικού ποσού 7.599.735,44 ευρώ. Το πρόγραμμα «ΦιλόΔημοςΙΙ» αφορά τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και την αναβάθμιση παιδικών χαρών. Μέσα στους Δήμους που συμμετέχουν είναι και ο Δήμος Καλαμπάκας με το ποσό των 200.000 ευρώ, για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικών χαρών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

1 Σχόλιο
  1. WORLD MILITARY LEGION λέει

    ΑΥΤΟΣ Ο ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΗ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΗ , ΣΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΦΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ , ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑν ΑΛΛΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ !!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.