Ποιος είναι ο Λευτέρης Αβραμόπουλος, ο νέος υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Μετεώρων

0 1.740

Ο Λευτέρης Αβραμόπουλος αναδείχθηκε την περασμένη Πέμπτη επικεφαλής της «Δύναμης Ευθύνης», της Δημοτικής παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Μετεώρων, στη θέση του αποβιώσαντος Χρήστου Σινάνη.

Ποιος είναι όμως ο Λευτέρης Αβραμόπουλος; Γεννημένος το 1988 στη Διάβα Καλαμπάκας, φοίτησε στα σχολεία της πόλης. Έλαβε το πτυχίο του από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Κοζάνης- Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA-Master in Business Administration). Ήδη εκπονεί τη Διδακτορική του Διατριβή στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Από το 2014 και μετά εργάστηκε σε μεγάλες και μικρότερες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ενώ την περίοδο 2018-2019 εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή με σύμβαση ενός έτους στο ΑΤΕΙ Κοζάνης. Από το 2019 διατηρεί το δικό του Λογιστικό γραφείο στην Καλαμπάκα, παράλληλα παρέχει τις συμβουλές του ως ειδικός σύμβουλος επί των Οικονομικών σε μεγάλες εταιρείες, ενώ από το 2020 προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στην Καλαμπάκα και σε άλλους Δήμους του Ν. Τρικάλων στο χώρο της προσχολικής αγωγής.

Πολιτικά ανέπτυξε έντονη δράση στο φοιτητικό κίνημα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ υπήρξε Περιφερειάρχης Θεσσαλίας της ΟΝΝΕΔ και από το 2019 συμμετέχει στο ανώτατο όργανο της Ν.Δ., την Πολιτική Επιτροπή η οποία συνέρχεται υπό τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον Μάιο του 2020 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή της Δομής Φιλοξενίας/Προσωρινής Υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών Βέροιας, θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα.

Το 2019 πολιτεύτηκε πρώτη φορά όντας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Μετεώρων με την παράταξη «Δύναμη Ευθύνης» του αείμνηστου Χρήστου Σινάνη.

Αναδείχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος όλων των παρατάξεων του Δήμου Μετεώρων λαμβάνοντας 1.611 ψήφους. Την Πέμπτη 8 Ιουλίου αναδείχθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του επικεφαλής αυτής, λαμβάνοντας παράλληλα την εντολή να την οδηγήσει ως υποψήφιος δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr