Ποιες οφειλές στην εφορία έχουν «παγώσει»

0 337

Πολύτιμη ανάσα σε χιλιάδες φορολογούμενους, που πιέζονται, δίνει η αναστολή πληρωμής μερικών οφειλών προς την εφορία, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα

Μέχρι τον Απρίλιο του 2021 έχει ανασταλεί η πληρωμή του ΦΠΑ η οποία λήγει από 1/11/2020 έως 30/11/2020 για επιχειρήσεις που υποχρεωτικά έχουν αναστείλει την λειτουργία τους εντός του Νοεμβρίου.

Η συγκεκριμένη  οφειλή μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να αποπληρωθεί τμηματικά είτε σε 2 έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις είτε σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις με ετήσιο επιτόκιο 2,5%. Στην περίπτωση αυτή η 1η δόση της ρύθμισης θα πρέπει να καταβληθεί τον Μάιο του 2021.

Έχει «παγώσει» η μηνιαία δόση οποιασδήποτε ρύθμισης τμηματικής καταβολής χρέους προς τη εφορία, την οποία έπρεπε κανονικά να πληρώσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου κάθε επιχείρηση, που έχει υποχρεωθεί να αναστείλει τη λειτουργία της εντός του Νοεμβρίου.

Η πληρωμή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου των ρυθμίσεων των επιχειρήσεων αυτών μετατίθεται μετά το τέλος όλων των υπολοίπων μηνιαίων δόσεων που ακολουθούν.

• Έχει «παγώσει» η μηνιαία δόση οποιασδήποτε ρύθμισης τμηματικής καταβολής πρέπει να εξοφληθεί κανονικά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου από τους εργαζόμενους, που τελούν σε αναστολή εργασίας.

H πληρωμή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου των ρυθμίσεων των εργαζομένων αυτών μετατίθεται μετά το τέλος όλων των υπολοίπων μηνιαίων δόσεων που ακολουθούν.

star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.