Πληρώνουμε τους τελωνειακούς μέσω ΔΕΗ

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

0 195

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

Σημαντική είναι η τελευταία παράγραφος, η οποία αναφέρει ότι: «Από το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στην ηλεκτρική ενέργεια, που επιβλήθηκε με το Ν. 3833/2010 και ισχύει από 2 Μαΐου 2010, αποτελεί συμμόρφωση με το κοινοτικό δίκαιο (Οδηγία 2003/96 ΕΚ). Η είσπραξη ειδικού τέλους 5 0/00 προβλέπεται ήδη από το 1992 (Ν.2093/92) για τα ενεργειακά προϊόντα που υπάγονται σε ΕΦΚ, δηλαδή ήδη μέχρι τώρα για πετρέλαιο, βενζίνη , μαζούτ κλ.π.

Η επιβάρυνση από το τέλος αυτό στην ηλεκτρική ενέργεια για μια μέση τετράμηνη οικιακή κατανάλωση 1800 κιλοβάτ ανέρχεται σε 1 ευρώ περίπου. Το τέλος αυτό αποτελεί έσοδο του τακτικού προϋπολογισμού (Ν.3697/08) και είναι απολύτως ανακριβή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αύξηση επιδόματος (ΔΕΤΕ) των τελωνειακών υπαλλήλων.

Το επίδομα (ΔΕΤΕ) των τελωνειακών υπαλλήλων προσδιορίζεται με έναν σταθερό τρόπο, ανεξάρτητα από τις εισπράξεις του τέλους αυτού που καταλήγουν στον τακτικό προϋπολογισμό. Το επίδομα των τελωνειακών υπαλλήλων χορηγείται όπως προσδιορίστηκε το 2007 (με απόφαση του τότε Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Αντ. Μπέζα), μειώθηκε αυτή τη χρονιά συνολικά κατά 20% με τα πρόσφατα δημοσιονομικά μέτρα (Ν.3833/2010, Ν. 3845/2010) και επιπλέον με τον πρόσφατο νόμο «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης» (Ν.3842/10) φορολογήθηκε στην κλίμακα, όπως όλα τα εισοδήματα αντί της ευνοϊκής αυτοτελούς φορολόγησής του που ίσχυε μέχρι τώρα.»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μας καταδικάζει συστηματικά για την μη εφαρμογή των οδηγιών της. Η κυβερνήσεις , επιλεκτικά δίνουν προτεραιότητα όπου τα συντεχνιακά συμφέροντα ασκούν πιέσεις και επιβάλουν τη δική τους πολιτική.
Από το 2007 κανείς δεν γνωρίζει ότι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ πληρώνουμε και τους … τελωνειακούς;

πηγή HELLENIC BUSINESS

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.