Πλεύρης: Τέλος στα μίνι lockdown – Χωρίς περιορισμούς η διασκέδαση για εμβολιασμένους

1 884

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους αλλά και την κατάργηση των τοπικών lockdown.

Συγκεκριμένα, χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες στο εξής, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης.

Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις.

 

Τι θα ισχύει για εστίαση και διασκέδαση

Επιπλέον ελευθερίες δίνονται, με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορωνοϊού. Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κ.λπ. να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης ανέφερε: «Στην εστίαση, όπου έχουμε πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα, και μάσκα και ατομική προστασία. Στους χώρους διασκέδασης υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους. Για τους ανοικτούς χώρους θα έχουμε πλήρη λειτουργία και θα είναι πολύ αυστηρό το πλαίσιο στους μη εμβολιασμένους ή σε όσους δεν έχουν νοσήσει. Για τους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν. Όλοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες».

iefimerida.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. ΟΧΙάς λέει

    Μετά από την «μίζα» των GB και των 150 ευρώ ήρθε και η “ελευθερία” της ταβέρνας και του μπαρ.
    Οι μπολιασμένοι από το Σάββατο θα έχουν και το έξτρα προνόμιο να κατουράνε όρθιοι.
    Σε περίπτωση που δεν τελειώσει το στοκ πάμε για τέταρτη δόση με μπόνους τρία κουρέματα και μια εβδομάδα σπα με σοκολάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.