Πικετοφορία στα Τρίκαλα από το ΚΚΕ για την επέμβαση στη Συρία

piketoforia trikalaΜαχητικές ήταν οι έκτακτες πικετοφορίες ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας,

0 131

piketoforia trikalaΜαχητικές ήταν οι έκτακτες πικετοφορίες ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας,

piketoforia trikalaΜαχητικές ήταν οι έκτακτες πικετοφορίες ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας, που διοργάνωσε η ΤΟ Τρικάλων του ΚΚΕ το απόγευμα της Παρασκευής και το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ακόμη πιο μαχητική και δυναμική ήταν η πικετοφορία που διοργανώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου , μετά την εκδήλωση της πολεμικής επίθεσης στη Συρία.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τα γραφεία του Κόμματος και στη συνέχεια έγινε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «του λαού δυνάστες, εκμεταλλευτές, Ένωση, κυβέρνηση και καπιταλιστές», «του ΝΑΤΟ το σφαγείο το στήνετε κι εσείς κυβέρνηση και κόμματα της υποταγής είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στους δρόμους των Τρικάλων.

Ταυτόχρονα η κινητοποίηση έκανε ολιγόλεπτες στάσεις σε κομβικά σημεία της πόλης , όπως ο πεζόδρομος της Ασκληπιού , η οδός Γαριβάλδη και η λαϊκή αγορά , όπου διαβάζονταν το μήνυμα του ΚΚΕ ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση με ταυτόχρονο κάλεσμα λαϊκού ξεσηκωμού, ενώ εκατοντάδες ήταν οι ανακοινώσεις με την ανακοίνωση του Κόμματος που μοιράστηκαν στους διερχόμενους, τους εργαζόμενους στα καταστήματα , στους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς , στους θαμώνες των καφετεριών κλπ.

Στην ανακοίνωση που μοιράζονταν μεταξύ άλλων τονίζονταν:

« Με τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής.

Η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες – κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί – χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί τη διέξοδο, όταν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους δεν μπορεί να λύσει διαφορετικά – με εμπορικούς “πολέμους” και αντιλαϊκά μέτρα – τα τεράστια αδιέξοδά του. Αποτελεί τη συνέχιση της πολιτικής που βυθίζει τους λαούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα.

Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη – δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Προσπαθεί συστηματικά να εξωραΐσει τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Αποτελεί τεράστια κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης κι αλλαγής συνόρων. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Δεν νοιάζονται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Νοιάζονται μόνο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων. Κι αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.»

ΤΡΙΚΑΛΑ 14/4/2018 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.