Πέτσας: Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου

0 594

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, το νέο αυστηρό lockdown μιας εβδομάδας, ανακοινώθηκε προληπτικά, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων και να ανοίξουν όλα τα σχολεία με ασφάλεια.

Ο κ. Πέτσας, τόνισε ότι με το νέο lockdown διευκολύνονται και οι επιστήμονες, ώστε να μπορέσουν να αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά στοιχεία καλύτερα και να κάνουν τις εισηγήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Δευτέρα η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει ειδικά για το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων και θα κάνει τις εισηγήσεις της στον πρωθυπουργό.

Όσον αφορά στις δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα θα επανέλθουν στις 11 Ιανουαρίου. 

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία γιατί νοιάζεται αλλά και γιατί μπορεί, εφόσον έχει αποκτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές. Όπως δεσμεύθηκε, η κυβέρνηση και μέσα στο 2021 θα συνεχίσει να ξετυλίγει μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες από τον κορωνοϊό πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά», είπε.

Πρόσθεσε τέλος ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και η στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας που πλήττονται από την πανδημία.

«Δε θα αφήσουμε να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει το παλιό χρέος από την κρίση επιχειρηματίες αλλά και φυσικά πρόσωπα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr