Πέτσας: Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία

0 316

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς για τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

«Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις: να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Γιατί αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Open

Σχολιάζοντας ο ίδιος το αν υπάρχει πιθανότητα αναβολής της εν λόγω ημερομηνίας, είπε πως «όσο κι αν αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, δεν βελτιώνεται το αποτέλεσμα».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, είπε: «Αν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα, θα τα πάρουμε. Αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αποτινάξουμε τη χαλάρωση, που παρατηρείται τελευταία. Εάν το καταφέρουμε αυτό, δε χρειάζονται νέα μέτρα, αλλά η εφαρμογή των υφιστάμενων».

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις, είπε πως «ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους γείτονές μας, αν το επιθυμούν» και πρόσθεσε: «Είναι θέμα και δικό τους να σταματήσουν τις προκλητικές ενέργειες για να υπάρξει αποκλιμάκωση και να ξεκινήσει ο διάλογος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.