Πέτρες στο νεφρό και υπερπλασία προστάτη: Ο ουρολόγος μπορεί να βοηθήσει

Δύο από τις πιο συχνές παθήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει ένας ουρολόγος είναι οι πέτρες στο νεφρό,

0 362

Δύο από τις πιο συχνές παθήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει ένας ουρολόγος είναι οι πέτρες στο νεφρό,

Δύο από τις πιο συχνές παθήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει ένας ουρολόγος είναι οι πέτρες στο νεφρό,  γνωστές και με την επιστημονική ονομασία νεφρολιθίαση αλλά και η υπερπλασία προστάτη, μία πιο συνηθισμένη, αλλά συχνά ενοχλητική κατάσταση που επηρεάζει συνήθως τους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.

Τι είναι όμως κάθε μία από αυτές τις παθήσεις, τι την προκαλεί και πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε σε κάθε περίπτωση; Ο εξειδικευμένος χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος Παντελής Κατσίβας αναλύει τις δύο αυτές περιπτώσεις.

Νεφρολιθίαση: Επώδυνη αλλά αντιμετωπίσιμη

Οι πέτρες στο νεφρό είναι μία αρκετά συχνή κατάσταση του ουροποιητικού (συγκεκριμένα η τρίτη συχνότερη μετά τις ουρολοιμώξεις και τις παθήσεις του προστάτη) που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ούρηση και γενικά στην καθημερινότητα του ασθενούς. Συνήθως η κατάσταση αυτή δεν προκαλεί συμπτώματα εκτός κι αν οι πέτρες στο νεφρό μετακινηθούν ή περάσουν στον ουρητήρα σωλήνα προκαλώντας έντονο πόνο, συχνή ανάγκη για ούρηση ή και αιματουρία. Αν τα συμπτώματα είναι σοβαρά και εξαιρετικά επώδυνα, τότε είναι σημαντικό να σας δει ένας εξειδικευμένος ουρολόγος προκειμένου να σας προτείνει την καλύτερη δυνατή μέθοδο αντιμετώπισης ανάλογα με την δική περίπτωση.

Όταν ο προστάτης διογκώνεται

Η υπερπλασία προστάτη είναι μία σχετικά φυσιολογική κατάσταση που εμφανίζεται σε άνδρες προχωρημένης ηλικίας. Κανονικά καθώς ο άνδρας μεγαλώνει ο προστάτης του σταδιακά διογκώνεται και σε αρκετές περιπτώσεις προκαλείται υπερπλασία. Σημαντικό είναι να επισημάνουμε ότι η υπερπλασία προστάτη δεν σχετίζεται με τον καρκίνο του προστάτη ούτε τον προκαλεί. Ωστόσο κάποιες φορές μπορεί να γίνει ενοχλητική για την ούρηση και τις φυσιολογικές διαδικασίες του ασθενούς και είναι καλό να αντιμετωπιστεί με την βοήθεια ενός εξειδικευμένου ουρολόγου.

Ο δρ Παντελής Κατσίβας διαθέτει μεγάλη εμπειρία και υψηλή εξειδίκευση στις παθήσεις του ουροποιητικού και του προστάτη και αποτελεί την καλύτερη λύση για την άμεση και εύκολη θεραπεία των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του και μάθετε περισσότερα για τις παθήσεις του ουροποιητικού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.