Πέθανε ο ιδρυτής της IKEA, Ingvar Kamprad

Ο Ingvar Kamprad, ο ιδρυτής της σουηδικής εταιρείας επίπλων IKEA, πέθανε σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι του

0 86

Ο Ingvar Kamprad, ο ιδρυτής της σουηδικής εταιρείας επίπλων IKEA, πέθανε σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι του

Ο Ingvar Kamprad, ο ιδρυτής της σουηδικής εταιρείας επίπλων IKEA, πέθανε σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι του, ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρία.

«Ο ιδρυτής των IKEA και Ikano και ένας από τους σπουδαιότερους επιχειρηματίες του 20ου αιώνα, ο Ingvar Kamprad, απεβίωσε ειρηνικά στις 27 Ιανουαρίου στο σπίτι του στο Σμάλαντ της Σουηδίας», αναφέρει η εταιρεία σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Ο 91χρονος επιχειρηματίας είχε ξεκινήσει πουλώντας σπίρτα σε ηλικία 5 ετών, τα οποία αγόραζε χύμα και στη συνέχεια πουλούσε ξεχωριστά.

Η IKEA ξεκίνησε από ένα μικρό μαγαζί στην αυλή του Kamprad, όπου πουλούσε ρολόγια και χριστουγεννιάτικες κάρτες. Σύντομα όμως άρχισε να γίνεται γνωστό για τα εργονομικά του έπιπλα και ο Kamprad έφτασε να γίνει τελικά ένας από τους πλουσιότερους άντρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ένα άρθρο της σουηδικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Veckans Affärer το 2004, ο Kamprad ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Τον Μάρτιο του 2010, το περιοδικό Forbes εκτίμησε την περιουσία του σε 23 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον τον ενδέκατο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Ένα χρόνο αργότερα, έπεσε στην 162η θέση λόγω εμπλοκής των κεφαλαίων του. Τον Ιούνιο του 2015, ο Kamprad κατατάχθηκε ως ο όγδοος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο στον Δείκτη Bloomberg Billionaires, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 43,2 δισ. δολαρίων.

lifo.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.