Περιοριστικά μέτρα σε πέντε Δήμους

0 356

Νέα περιοριστικά μέτρα σε πέντε Δήμους ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τον κορωνοϊό, αμέσως μετά την ενημέρωση  για τον αριθμό των κρουσμάτων από τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του Υπουργείου Υγείας Δημήτρη Τσιόδρα.     

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός,  τίθεται σε καραντίνα 14 ημερών πλέον και  ο δήμος Μεσοποταμίας   Καστοριάς, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορίας στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου Ξάνθης και Μύκης από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το επόμενο πρωί. «Καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων, τριών της Καστοριάς και δύο της Ξάνθης, να αποφύγουν κάθε μετακίνηση» διαμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναστέλλεται επίσης η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και η βοήθεια σε ανθρώπους που είναι σε ανάγκη θα παρέχεται μόνο από τους Δήμους.

Πιο αυστηροί γίνονται οι όροι εξόδου από το σπίτι για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων, όπου πλέον τίθεται χρονικό όριο 15 λεπτών αλλά και γεωγραφικό (γύρω από το σπίτι), αλλά για τα σούπερ μάρκετ, όπου η αναλογία πελατών θα ανέλθει στα 20 τετραγωνικά (από 15 μέχρι σήμερα και 10 αρχικά).

«Ο Απρίλιος είναι πολύ κρίσιμος. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Παρακολουθούμε στενά κάθε εξέλιξη και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όλα τα μέτρα. Αυτό συνέβη και στην παραλία της Θεσσαλονίκης» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος χαρακτήρισε  «απαράδεκτη» την  εικόνα σήμερα έξω από τις τράπεζες και συμπλήρωσε: «Δε γίνεται δίπλα σε κάθε πολίτη να βρίσκεται ένας αστυνομικός».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε και την αναστολή  λειτουργίας δύο λαϊκών στο δήμο Ιλίου Αττικης.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.