Περιμένουν τις Χειμερινές Εκπτώσεις για τόνωση της αγοράς οι έμποροι

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις. Και όπως αναμένουν οι φορείς της αγοράς αλλά και σωματεία και ενώσεις καταστηματαρχών

0 241

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις. Και όπως αναμένουν οι φορείς της αγοράς αλλά και σωματεία και ενώσεις καταστηματαρχών

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις. Και όπως αναμένουν οι φορείς της αγοράς αλλά και σωματεία και ενώσεις καταστηματαρχών, οι εκπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα μεγάλες (κάποιοι αναφέρουν έως και 40%), αφού υπάρχει μεγάλη πτώσεις στους τζίρους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ενώ και κατά την περίοδο των εορτών η κίνηση σε πολλά καταστήματα και σε πολλά μέρη της Ελλάδας ήταν απογοητευτική.

Η πτώση του τζίρου αποτυπώνεται και στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο, χωρίς τα καύσιμα, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2012 ήταν μειωμένος κατά 16,5% σε ετήσια βάση, ενώ αν συμπεριληφθούν τα καύσιμα ο τζίρος του λιανεμπορίου σημείωσε μείωση 17,1%.

Ειδικά ο Δεκέμβριος που παραδοσιακά είναι μήνας αγορών, καθώς πραγματοποιείται σε αρκετούς κλάδους του εμπορίου το 50% και πλέον των πωλήσεών τους, το 2012 δεν θύμιζε με τίποτα άλλες χρονιές. Η δε πτώση της κατανάλωσης έπληξε και τις μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα.

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.