Πέρασε με 153 «ναι» το πολυνομοσχέδιο από την Βουλή

Ολοκληρώθηκε η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου για την επικύρωση της συμφωνίας,

0 73

Ολοκληρώθηκε η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου για την επικύρωση της συμφωνίας,

Ολοκληρώθηκε η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου για την επικύρωση της συμφωνίας, με τους πολιτικούς αρχηγούς να έρχονται σε μετωπική σύγκρουση. Tο πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη με την αντιπαράθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Συμφωνία υπερψηφίστηκε και η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να μεταβεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 22 Μάη, αναμένοντας την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Όσον αφορά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, έκπλήξεις δεν υπήρξαν από τους κυβερνητικούς βουλευτές, η μόνη διαφοροποιήση που υπήρξε ήταν της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία δήλωσε παρούσα για το άρθρο 56, που αφορά τις απολύσεις των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μάλιστα, στην σχετική επιστολή της η κ. Χριστοδουλοπούλου τονίζει πως «η ατομική διαφοροποίηση της, αποτελεί μία δική της εσωτερική ανάγκη, να τιμήσει τον πρόωρα χαμένο αδερφό της, Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ μέχρι το θάνατό του»

Επί της αρχής «ναι» ψήφισαν 153 βουλευτές. «Όχι» 128. Απουσίαζαν από τη συνεδρίαση 19 βουλευτές.

Με το πέρας της διαδικασίας, ο πρωθυποργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα προς τους δανειστές καλώντας τους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σεβόμενοι τις θυσίες του ελληνικού λαού.

sofokleousin.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.