Παρουσιάστηκε ο Διευθυντής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας από την Δωρήτρια κα Δημουλά

Τον Διευθυντή της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης η Δωρήτρια κα Αικατερίνη – Μίριαμ Δημουλά

0 58

Τον Διευθυντή της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης η Δωρήτρια κα Αικατερίνη – Μίριαμ Δημουλά

Τον Διευθυντή της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης η Δωρήτρια κα Αικατερίνη Δημουλά σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο “Διβάνι” της πόλης μας.

Η κα Δημουλά που ζει στην Αμερική αλλά δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο καταγωγής της, όπως είνια γνωστό έχει αναλάβει την αναβάθμιση της υπάρχουσας Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε μια υπερσύγχρονη και λειτουργική η οποία θα είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα.

Η κα Δημουλά στην λιτή εκδήλωση παρουσίασε τον Διευθυντή που θα αναλάβει την λειτουργία της νέας Βιβλιοθήκης όταν κατασκευαστεί και είναι ο κ. Γιώργος Καρύδης.

dhmoula IMG 5710Η κα Δημουλά στην τοποθέτησή της είπε:

Καλησπέρα σας,

Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά.

Σας ευχαριστώ όλους σας θερμά που ήλθατε σήμερα εδώ.

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι μαζί σας στην Καλαμπάκα, στην πατρίδα του παππού και της γιαγιάς μου.

Όλοι γνωρίζετε την μεγάλη αγάπη που έχω για όλους τους πολίτες της Καλαμπάκας και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Αυτός είναι ο λόγος που θέλω να δημιουργήσω τη νέα βιβλιοθήκη, στη μνήμη του αείμνηστου και αγαπημένου μου πατέρα, Γεωργίου Δημουλά.

Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας συστήσω τον Διευθυντή της νέας βιβλιοθήκης, κύριο Γεώργιο Καρύδη.

Επέλεξα τον κύριο Καρύδη διότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο, για την επιτυχία αυτού του έργου. Σας παρακαλώ να τον βοηθήσετε και να τον υποστηρίξετε σε ό,τι χρειασθεί.

Και τώρα σας τον παρουσιάζω να σας πει λίγα λόγια για τη νέα βιβλιοθήκη.

Και πάλι σας ευχαριστώ.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Καρύδης είπε:

dhmoula IMG 5706Καλησπέρα και απο εμένα, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!
Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα. Δημουλά για τα καλά της λόγια και για την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο μου αναθέτοντας μου την θέση του Διευθυντή της Νέας Βιβλιοθήκης. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για την παρουσία σας στην σημερινή μας εκδήλωση που αποσκοπεί στο να γνωριστούμε από κοντά.
Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην αρχή της υλοποίησης του σπουδαίου έργου της δημιουργίας της Νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Καλαμπάκας.
Το έργο αυτό, γίνεται πραγματικότητα χάρη στο όραμα της κας Δημουλά και στην αποφασιστικότητα της να προσφέρει έμπρακτα για το καλό της κοινοινίας της Καλαμπάκας. Η πράξη αυτή αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα ενός ανθρώπου που βλέποντας πέρα από τις ατομικές του ανάγκες, χαράζει το δρόμο για την εδραίωση της συλλογικής συνείδησης και για την βελτίο)ση της κοινωνίας.
Η Βιβλιοθήκη θα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, και θα αποτελέσει τόσο ένα χώρο επιμόρφωσης, ψυχαγωγίας και δημιουργίας για τα μέλη της τοπικής κοινωνίας, όσο και ένα πόλο έλξης για τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.
Θα λειτουργήσει με βάση τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές στον χώρο των βιβλιοθηκών και θα αποσκοπεί πάντα στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών της Καλαμπάκας.
Το κτίριο της Βιβλιοθήκης θα διαμορφωθεί σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και καλαίσθητο χώρο που θα στεγάζει τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ομάδων της κοινωνίας, μέσα από τη χρήση τόσο μιας μεγάλης συλλογής τεκμηρίων, όσο και της σύγχρονης τεχνολογίας και των πολύπλευρων προγραμμάτων.
Οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου θα αρχίσουν τον Ιούνιο, και τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης σχεδιάζουμε να γίνουν το καλοκαίρι του 2015.

Ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα μπορεί να φτάσει στο καλύτερο δυνατό σημείο μόνο με την αρωγή όλων των φορέων της κοινωνίας και για το λόγο αυτό σας καλώ να το αγκαλιάσετε και να το στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις. Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για να συζητήσουμε κάθε πρόταση σας και να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για την υλοποίηση της.

Απτό την πλευρά μου σας υπόσχομαι να συνεισφέρω με κάθε τρόπο, έτσι ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια Βιβλιοθήκη που θα αποτελεί κόσμημα για την Καλαμπάκα και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Έχουμε το όραμα, τη δυνατότητα και την θέληση να πετύχουμε το καλύτερο, και αυτό ακριβώς θα κάνουμε!

Σας ευχαριστώ πολύ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.