Παρουσία λιγoστών στην παρουσίαση της Μελέτης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δ. Ε. Καλαμπάκας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 19:00 μ.μ στην αίθουσα “Νίτσα Λιάπη” στην Καλαμπάκα η παρουσίαση του Β1′ σταδίου της μελέτης

0 123

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 19:00 μ.μ στην αίθουσα “Νίτσα Λιάπη” στην Καλαμπάκα η παρουσίαση του Β1′ σταδίου της μελέτης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 19:00 μ.μ στην αίθουσα “Νίτσα Λιάπη” στην Καλαμπάκα η παρουσίαση του Β1′ σταδίου της μελέτης με τίτλο «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δημοτικής Ενότητας Καλαμπάκας».

Η παρουσίαση έγινε από την εταιρεία μελετητών και συμβούλων μηχανικών Ρoϊκός Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. παρουσία λιγοστών… κατοίκων και εκπροσώπων φορέων αν και η πρόσκληση πέρα από αποδέκτες ήταν ανοιχτή προς το κοινό με σκοπό να ενημερωθούν και να καταφέθουν απόψεις και ερωτήσεις.

Την ενημερωτική εκδήλωση ξεκίνησε ο μηχανικός του Δήμου Καλαμπάκας κ. Κώστας Τόλης ενώ ακολούθησε χαιρετισμός – τοποθέτηση του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Δημήτρη Σακελλαρίου.

Κεντρικός στόχος της μελέτης ΓΠΣ είναι η κατάστρωση ενός ρεαλιστικού σχεδίου, με αποτελεσματικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των τοπικών κοινωνικών και οικονομικών αναγκών, τη ρύθμιση της μελλοντικής ανάπτυξης της περιοχής και την οργάνωση των χρήσεων γης με συμπληρωματικό τρόπο μεταξύ τους. Οι βασικές επιδιώξεις του Β1 Σταδίου της μελέτης ΓΠΣ είναι:

– Να προσδιορισθούν στο χώρο οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες για την τόνωση και τη βιώσιμη ανάπτυξη των παραγωγικών τομέων της Δημοτικής Ενότητας (Δ.Ε.) Καλαμπάκας (τουρισμός, γεωργο-κτηνοτροφικός κλάδος, μεταποίηση κ.ά.), βάσει των αναπτυξιακών τάσεων και προοπτικών και των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών.
– Να καταρτιστεί ένα σχέδιο χωρικής οργάνωσης της περιοχής που εξασφαλίζει την ισόρροπη και αλληλοστηριζόμενη ανάπτυξη αστικού, περιαστικού και αγροτικού χώρου, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με βιώσιμη και αειφορική χρήση των φυσικών πόρων, τη διατήρηση και ανάδειξη των στοιχείων της πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής και ιστορικής κληρονομιάς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
– Να καθοριστούν, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές εκπόνησης μελετών ΓΠΣ, οι Περιοχές οικιστικής ανάπτυξης (επεκτάσεις και εντάξεις στο σχέδιο, παραθεριστική κατοικία κ.λπ.), οι Περιοχές Ελέγχου και Περιορισμού Δόμησης (ΠΕΠΔ), οι Περιοχές Ειδικής Προστασίας (ΠΕΠ) και οι Ζώνες παραγωγικών δραστηριοτήτων, στις οποίες προσδιορίζονται γενικές χρήσεις γης και περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τους όρους και περιορισμούς δόμησης.

Εάν ενδιαφέρεστε να δείτε όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στην διαβούλευση Β1 Σταδίου Μελέτης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δ.Ε. Καλαμπάκας πατήστε εδώ.

gps IMG 6687gps IMG 6689gps IMG 6691gps IMG 6694gps IMG 6695gps IMG 6696gps IMG 6700gps IMG 6703

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.