Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Χρίστου Λιάπη στην Πάτρα

0 720

Η ποιητική συλλογή «ΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΙΑΜΒΟΣ», του Ψυχιάτρου, Διδάκτορος του Παν/μιου Αθηνών και Προέδρου του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη, 03/04/2023, στην Πάτρα στο βιβλιοπωλείο ΠΟΛΥΕΔΡΟ, στις 19:30 (Κανακάρη 147, στον κήπο του βιβλιοπωλείου).

Όπως δήλωσε σχετικώς ο Δρ. Λιάπης: “Είναι η πρώτη της παρουσίαση, καθώς ακόμη δεν έχει παρουσιασθεί ούτε στην Αθήνα όπου εντοπίζεται ο κύριος άξονας των δραστηριοτήτων μου, ούτε στη Θεσσαλία όπου, στα Τρίκαλα οφείλω την καταγωγή μου και στη Λάρισα την ανατροφή μου, ούτε στη Θεσσαλονίκη όπου έχω γεννηθεί και έχω σπουδάσει.

Επέλεξα σκοπίμως να ξεκινήσει ο κύκλος των παρουσιάσεων από την Πάτρα, γιατί η ποίηση δεν πρέπει να έχει πατρίδα, ούτε ιδιαίτερη πατρίδα. Γιατί πατρίδα της ποίησης είναι μόνο η καρδιά. Κάθε καρδιά. Για αυτό διάλεξα η «επίσημη πρώτη» του ταξιδιού των στίχων του “ΛΑΒΩΜΕΝΟΥ ΙΑΜΒΟΥ” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ιωλκός», να γίνει σε μία πόλη στην οποία δεν εντοπίζονται έντονες αναφορές της προσωπικής μου διαδρομής, αλλά με την πνευματική της ζωή, την ιδιαίτερη κουλτούρα της και τη διαχρονική γεω-κοινωνική λειτουργία της ως σταθερό πνευματικό παράθυρο της Ελλάδας στη Δύση και ως κόμβος ανοικτής επικοινωνίας με πολλές θάλασσες και με πολύτροπες διαδρομές ανθρώπων, γίνεται το πιο κατάλληλο λιμάνι για να σαλπάρει, ξεκινώντας και επίσημα το ταξίδι του ο «ΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΙΑΜΒΟΣ».”

Λογοτεχνικές κριτικές για την ποιητική Συλλογή του Χρίστου Λιάπη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ιωλκός», έχουν δημοσιευθεί στα «ΝΕΑ» και την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

«Έρως και Ψυχή· ή αλλιώς, του έρωτα και του θανάτου, / το λέγαν και έτσι πριν το κλέψουν, πριν ο καιρός σε κλέψει… Ας κάψουμε, λοιπόν, χρυσάνθεμα / που διώχνουν τα επίμονα λεπιδόπτερα των αναμνήσεων»……

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr