Πάρος – Βραδιά μνήμης για τον αείμνηστο συντοπίτη μας τέως Δήμαρχο Xρήστο Βλαχογιάννη

0 1.644

Η βραδιά της 22ας Ιουνίου στην Πάρο ήταν ζεστή και διάστικτη από αστέρια. Όπως ζεστός, φωτεινός, μετριοπαθής, καλλιεργημένος, διαλλακτικός, ηθικός και ενωτικός, ήταν και ο εκλιπών πρωταγωνιστής της, ο τέως Δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης, που έφυγε αδόκητα και πρόωρα από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2020.

Στο Πάρκο Πάρου στο ανοιχτό Θέατρο “Αρχίλοχος” όπου πραγματοποιήθηκε μια βραδιά τίμησης της μνήμης του, ήταν όλοι εκεί. Όσοι τον γνώρισαν, τον έζησαν και συνεργάστηκαν μαζί του από το ίδιο ή από αντίπαλο μετερίζι δημόσια δράσης, στα 40 σχεδόν χρόνια που βίωσε στο νησί.

Ήταν τέλη της δεκαετίας του ΄70 όταν ο Τρικαλινός Χρήστος Βλαχογιάννης διορίστηκε και υπηρέτησε ως δάσκαλος στην Πάρο, έκανε στο νησί οικογένεια και αφιερώθηκε στα τοπικά θέματα με ζήλο, ήθος, δημοκρατική παιδεία και καθαρό πνεύμα. Υπηρέτησε τα κοινά του νησιού από διάφορες θέσεις και έγινε Δήμαρχος Πάρου κοσμώντας πάντα το δημόσιο βίο του τόπου.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και νοσταλγίας μίλησαν για την προσωπικότητά του στην αφιερωματική βραδιά, που ολοκληρώθηκε με συναυλία, φίλοι, συνεργάτες, πολιτικοί συνοδοιπόροι αλλά και «αντίπαλοι». Στα συναισθηματικά φορτισμένα λόγια τους διέκρινε κανείς το απέραντο σεβασμό για την προσωπικότητα του εκλιπόντος.

Η βραδιά τίμησης της μνήμης του Χρήστου Βλαχογιάννη κάτω από τον μαγευτικό, έναστρο παριανό ουρανό, ήταν τελικά μια βραδιά χαρμολύπης. Λύπης για την αναπάντεχη απώλεια. Διανθισμένη όμως με την αισιόδοξη πεποίθηση ότι ο Χρήστος Βλαχογιάννης καθ΄όλη τη διάρκεια του βίου του, υπηρέτησε αταλάντευτα το ιδεώδες του πολιτικού άνδρα του ήθους, των συναινέσεων και της δημοκρατικής στάσης απέναντι σε όποιες προκλήσεις κι αν συνάντησε στην πορεία του.

Το βίντεο που παρουσιάζουμε με τις στιγμές του είναι παραγωγής του psts.gr και αναρτήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2020 στην είδηση της απώλειάς του.

πηγη parianostypos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr