Παρίσι: Εξερράγη φάκελος – βόμβα στα γραφεία του ΔΝΤ

Μια μέρα μετά το πακέτο – βόμβα κατά του Σόιμπλε σήμανε συναγερμός και στο Παρίσι, καθώς εξερράγη φάκελος-βόμβα στα γραφεία του ΔΝΤ.

0 123

Μια μέρα μετά το πακέτο – βόμβα κατά του Σόιμπλε σήμανε συναγερμός και στο Παρίσι, καθώς εξερράγη φάκελος-βόμβα στα γραφεία του ΔΝΤ.

Μια μέρα μετά το πακέτο – βόμβα κατά του Σόιμπλε σήμανε συναγερμός και στο Παρίσι, καθώς εξερράγη φάκελος-βόμβα στα γραφεία του ΔΝΤ.

Συναγερμός έχει σημάνει στη γαλλική πρωτεύουσα μετά το χτύπημα στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο Παρίσι.

Τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκονται, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού στον αριθμό 66 της λεωφόρου Ιενά. Το κτίριο έχει εκκενωθεί, με την επιχείρηση της αστυνομίας να βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα μία διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε στα χέρια και στο πρόσωπο την ώρα που άνοιγε παγιδευμένη επιστολή η οποία εξερράγη στο κτίριο, όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού, η μικρή έκρηξη προκλήθηκε πιθανότατα από αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Η ίδια ανακοίνωση σημείωνε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το συμβάν.

Πάντως, με νεότερο τηλεγράφημά του το Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφερε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ.

Το περιστατικό γίνεται σε λιγότερο από ένα 24ώρο αφότου φάκελος με εκρηκτικά παρελήφθη από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Οι Αρχές εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό και δεν εξερράγη, ενώ αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος είχε αποσταλλεί από την Ελλάδα και με όνομα αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Σήμερα την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου ανέλαβαν οι “Πυρήνες της Φωτιάς”, με ανακοίνωση που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία προειδοποιούσαν για νέα χτυπήματα.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε “επίθεση” την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι

Δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ

Για δειλή πράξη βίας έκανε λόγο η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ:

“Πληροφορήθηκα για την έκρηξη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό ενός μέλους του προσωπικού μας. Βρίσκομαι σε επαφή με το γραφείο και εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου εκεί. Καταδικάζω τη δειλή πράξη βίας και βεβαιώνω εκ νέου τη βούλησή μας να συνεχίσουμε, στο πλαίσιο της εντολής που έχουμε λάβει στην τρέχουσα θητεία. Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού και την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού μας”.

πηγη madata.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.