Παρέμβαση Γιώργου Αμυρά στο ΚΑΣ για τα Μετέωρα – «Αναρριχητές και μοναχοί μπροστά στην πρόκληση των Μετεώρων»

Συνύπαρξη με αλληλοσεβασμό και κανόνες ανάμεσα σε αναρριχητές και μοναχούς ζήτησε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς

0 349

Συνύπαρξη με αλληλοσεβασμό και κανόνες ανάμεσα σε αναρριχητές και μοναχούς ζήτησε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς

Συνύπαρξη με αλληλοσεβασμό και κανόνες ανάμεσα σε αναρριχητές και μοναχούς ζήτησε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς κατά την τοποθέτησή του ενώπιον του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), το οποίο ασχολήθηκε με τις χρήσεις και δραστηριότητες που θα πρέπει να επιτραπούν ή απαγορευθούν στον ιερό χώρο των Μετεώρων.

Ο κ. Αμυράς συμφώνησε με την άποψη ότι πρέπει να προσδιοριστούν επακριβώς οι θέσεις των αναρριχητικών πεδίων, τα οποία δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν βράχους επί των οποίων υπάρχουν λειτουργούσες μονές.

Οι αναρριχητές είναι άνθρωποι που αγαπούν τη φύση και πρώτοι αυτοί ενδιαφέρονται και σέβονται τα μοναστήρια και τα ασκηταριά.

Τέλος, ο κ. Αμυράς παρότρυνε τα μέλη του ΚΑΣ να δουν με ανοιχτό βλέμμα την ανάπτυξη της τοπικής τουριστικής οικονομίας, με κανόνες σεβαστούς από όλους, δεδομένου ότι τα Μετέωρα ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ανήκει σε όλους.

Γιώργος Αμυράς
Βουλευτής Β’ Αθήνας – Το Ποτάμι

Αθήνα 12/04/2016

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.