Παραδοσιακές πίτες του τόπου μας – Φωτορεπορτάζ του Λεωνιδα Στεργίου

0 1,647

Η πίτα αποτελούσε μέρος της διατροφής των χωρικών, λίγο αλεύρι, χόρτα από τον κήπο, τυρί, λίπα που αντικαταστάθηκε αργότερα από το λάδι και έτοιμο το φαϊ.

Πολλές πίτες βέβαια γίνονται χωρίς φύλλα με μείγμα χόρτων, τυριού, αυγών με αλεύρι η καλαμποκάλευρο.

Οι παραλλαγές πολλές ανάλογα με την εποχή.

Σήμερα σε πολλές περιοχές διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία γιορτές πίτας, προκειμένου να αναδειχθεί η τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα.

Ψήσιμο πίτας στη γάστρα

Άνοιγμα φύλου
άπλωμα φύλλων στο ταψί
Κρεατόπιτα
Γαλατόπιτα
Γιαουρτόπιτα
Κολοκυθόπιτα
Πατσιουρόπιτα
Ριζόπιτα
Τραχανόπιτα
Τεμπελόπιτα
Τυρόπιτα
γάστρα

 

κολοκυθόπιτα με καλαμποκίσιο αλευρι
κολοκυθόπιτα
πασπαλόπιτα η μπατζίνα
Πρασόπιτα

 

χορτόπιτα
χορτόπιτα στριφτή
χορτοπιτάκια
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.