Παρ’ ολίγον αυτόφωρο ο Δήμαρχος Καλαμπάκας

Λίγο έλειψε να οδηγηθεί στο κρατητήριο χθες ο Βύρων Μπουτίνας. Ο λόγος, οι εργασίες που πραγματοποιούνται στο Κοιμητήριο της πόλης και δη η επέκταση του οστεοφυλακίου. Ήταν χθες το μεσημέρι όταν μετά από καταγγελία αγνώστου ειδοποιήθηκε η 19η Αρχαιολογική Υπηρεσία Τρικάλων ότι στο Κοιμητήριο Καλαμπάκας γίνονται οικοδομικές εργασίες.

0 275

Λίγο έλειψε να οδηγηθεί στο κρατητήριο χθες ο Βύρων Μπουτίνας. Ο λόγος, οι εργασίες που πραγματοποιούνται στο Κοιμητήριο της πόλης και δη η επέκταση του οστεοφυλακίου. Ήταν χθες το μεσημέρι όταν μετά από καταγγελία αγνώστου ειδοποιήθηκε η 19η Αρχαιολογική Υπηρεσία Τρικάλων ότι στο Κοιμητήριο Καλαμπάκας γίνονται οικοδομικές εργασίες. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία ειδοποίησε την Αστυνομία όπου ένα περιπολικό προσήλθε στον χώρο των εργασιών.
Όντος διαπιστώθηκαν ότι γινόταν οι οικοδομικές εργασίες χωρίς τις νόμιμες άδειες. Στον τόπο ειδοποιήθηκε να προσέλθει ο Δήμαρχος κ. Μπουτίνας όπου ανέλαβε την ευθύνη των εργασιών.
Ο κ. Μπουτίνας εξήγησε τα Αστυνομικά όργανα ότι γίνεται μια μικρή επέκταση του οστεοφυλακίου.
Όμως ο νόμος είναι σαφής και η απαγόρευση δεδομένη.
Οι εργασίες έπρεπε να σταματήσουν άμεσα και κάποιος να οδηγηθεί στο Α.Τ. Καλαμπάκας.
Τελικά ο Δήμαρχος υπέγραψε το έγγραφο διακοπής των εργασιών και με εντολή Ανωτέρων δεν προσήχθη.
Την Αντιπολίτευση κατηγορεί ο Μπουτίνας
Με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας την Αντιπολίτευση κατηγορεί ο Δήμαρχος Καλαμπάκας.
Ο Βύρων Μπουτίνας κατηγορεί τον κ. Σακελλαρίου ότι αυτός κατήγγειλε στις Υπηρεσίες της Αρχαιολογίας, για τις εργασίες που γίνονται στον χώρο.
Θεωρεί μεγάλο ατόπημα μια τέτοια ενέργεια που βλάπτει την πόλη.
Ο κ. Μπουτίνας δηλώνει ακόμη ότι όντως προχώρησε σε εργασίες στο οστεοφυλάκιο του Κοιμητηρίου για να βελτιωθεί η εικόνα του χώρου και να σταματήσει η προσβολή προς τους θανόντες.
Αυτό γιατί ο χώρος μέχρι στιγμής ήταν ακατάλληλος με αποτέλεσμα οι σωροί των προγόνων μας να είναι εγκαταλελειμμένοι.
Είπε ακόμη ότι κάνει, το κάνει για την Καλαμπάκα και όχι για προσωπικό του συμφέρον.
«…αν δεν θέλουν οι Καλαμπακιώτες τα οστά των προγόνων τους να είναι αξιοπρεπώς φυλασσόμενα ας σταματήσουν οι εργασίες» είπε ο Δήμαρχος.
Βέβαια η επέκταση του κτηρίου όπου στεγάζεται το οστεοφυλάκιο κρίνεται απαραίτητο καθ’ ότι μετά την ψήφιση του νέου κανονισμού θα βρίσκεται στο χώρο μόνιμα εργαζόμενος του Δήμου θα στεγάζει και το ανάλογο γραφείο.
Δημήτρης Σακελλαρίου. Δεν ασχολήθηκα με το θέμα.
Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης κ. Σακελλαρίου δήλωσε ότι ουδεμία σχέση έχει με την καταγγελία στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και ότι το θέμα αυτό δεν τον έχει απασχολήσει μέχρι τώρα. Όλα όσα του καταλογίζονται είπε είναι εκ του πονηρού και για να βλάψουν την αξιοπιστία του στον Καλαμπακιώτικο λαό.
Κρυσταλλία Μαντζανά
Η προϊστάμενος της 19ης Βυζαντινής Αρχαιολογίας κ. Μαντζανά διευκρίνισε πως ήταν υποχρεωμένη εκ του Νόμου να διακόψει τις εργασίες μιας και η περιοχή αυτή που γίνεται το οστεοφυλάκιο βρίσκεται στην Αδόμητη Ζώνη όπου απαγορεύονται οικοδομικές δραστηριότητες.
Μπορεί όμως ο Δήμος να ζητήσει εξαίρεση του Νόμου, πράγμα που επιτρέπεται σε εξαιρετικά και απολύτως απαραίτητες εργασίες. Αυτό μπορεί να γίνει με αίτηση που θα καταθέσει ο Δήμος στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Οι εργασίες σταμάτησαν και ο Δήμαρχος γλίτωσε το Αυτόφωρο. Ποια θα είναι όμως η συνέχεια θα το δούμε σύντομα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.