Παπαδόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πει να γενναίο «συγγνώμη»

0 486

Η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 στο σχέδιο νόμου των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες -και που έγινε το πρωί- ανέδειξε με τον πιο εμφανή τρόπο τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς 4 βουλευτές έκαναν αντάρτικο.

Γι’ αυτό και ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης είχε μιλήσει για την ανάγκη πολιτικής ψυχοθεραπείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέσσερις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγνόησαν την κομματική γραμμή για να ψηφίσουν «παρών» και ψήφισαν «όχι». Ο Νίκος Φιλης, ο Σάκης Παπαδόπουλος, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις έκαναν το πρώτο αντάρτικο εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στην ονομαστική ψηφοφορία δεν υπάκουσαν στη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα.

Τη γραμμή είχε δώσει ήδη ο Νίκος Φίλης από την περασμένη έβδομα όταν από το βήμα της Βουλής είχε πει πως κανονικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ψηφίσει όχι και να μην χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ για να ψηφίσει παρόν.

Φαίνεται πως ο κ. Φίλης κατάφερε να πείσει άλλους τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι όμως για τον πρώην υπουργό Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος αν και από το βήμα της Βουλής είχε ταχθεί κατά του νομοσχεδίου τελικά πειθάρχησε και ψήφισε «παρών».

 

Παπαδόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πει να γενναίο “συγγνώμη”

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, εξηγώντας την ψήφο του στο iefimerida, ανέφερε πως διαφωνούσε από την αρχή με τις συμβάσεις που είχε φτιάξει ο Γιώργος Σταθάκης και θεωρούσε ότι κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει στη λογική των εξορύξεων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πει ένα γενναίο “συγγνώμη” για τη λάθος πολιτική που είχε ακολουθήσει στο συγκεκριμένο θέμα», είπε.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.