Πάνω από τους 20 βαθμούς η θερμοκρασία την Παρασκευή με αυξημένη αφρικανική σκόνη

0 267

Παρασκευή, 26-2-2021 – Μικρή ακόμα άνοδο της θερμοκρασίας, ηλιοφάνεια σ’ όλη σχεδόν τη χώρα με τοπική συννεφιά στην ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αυξημένη αφρικανική σκόνη και τοπικές ομίχλες.

Άνεμοι, Βοριάδες, στο Ιόνιο 3-5, στο Αιγαίο 5-7 Μποφόρ με εξασθένιση. Θερμοκρασίες, στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα από 1 έως 19, στη δυτική και νότια από 7 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 21, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 17, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια, ασθενείς άνεμοι και περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και το πρωί. Η θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι Βοριάδες 5-7 Μποφόρ με εξασθένιση και η θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Σάββατο, 27-2-2021
Καλός καιρός, αίθριος στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση η Θράκη με παροδική συννεφιά. Τοπικές ομίχλες τη νύχτα και τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημειώσει μικρή ακόμα άνοδο.

Κυριακή, 28-2-2021
Σταδιακή αλλαγή του καιρού με συννεφιά, λίγες βροχές στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και την Κρήτη. Λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-5, στο Αιγαίο 5,7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, κατά 5-6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα.

του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.