Πανικός σε λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας για επιβάτη με μηνιγγίτιδα

0 1,414

Ώρες αγωνίας έζησαν το πρωί της Παρασκευής οι επιβάτες πρωινού δρομολογίου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας από την Αθήνα για τη Θεσσαλική πρωτεύουσα.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ένας επιβάτης του λεωφορείου, Πακιστανικής καταγωγής, λιποθύμησε. Άμεσα, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα ενώ γιατροί που συνταξίδευαν, έσπευσαν για βοήθεια. Όπως διαπιστώθηκε, ο άντρας έπασχε από φυματιώδη μηνιγγίτιδα, κάτι που προκάλεσε για αρκετά λεπτά πανικό.

Άμεσα ειδοποιήθηκε στο προσωπικό του τηλέφωνο από άλλο επιβάτη ο υπουργός Ανάπτυξης και πρώην υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε και ενημέρωσε για την υπόθεση τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Όπως προέκυψε, ο Πακιστανός νοσηλεύονταν με τη συγκεκριμένη ασθένεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, από το οποίο και μετέβη στην Αθήνα για να συγκεντρώσει προσωπικά έγγραφα που κρίθηκαν απαραίτητα για τη νοσηλεία του, καθώς όπως ξεκαθαρίστηκε από το νοσηλευτικό ίδρυμα, η νόσος του δεν είναι μεταδοτική.

Ο Πακιστανός μετέβη στην Αθήνα, αλλά στην επιστροφή του υπέστη το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα παραπάνω.

Παρά τις διαβεβαιώσεις όμως ότι η συγκεκριμένη μορφή μηνιγγίτιδας δεν είναι μεταδοτική, με εντολή του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον ασθενή και να τον μεταφέρει προφανώς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων, στο λεωφορείο επέβαιναν και μαθητές με καθηγητές στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Τελικά το δρομολόγιο συνεχίστηκε με περίπου μιάμιση ώρα καθυστέρηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.