Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου – Βαρουσίου – Τρικάλων

0 52

Φέρεται εις γνώσιν των ευλαβών χριστιανών ότι την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, εορτή του
Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, εορτάζει και πανηγυρίζει το ομώνυμο παρεκκλήσιο του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής (Βαρουσίου) Τρικάλων.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα λάβουν χώρα κατά το κάτωθι πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

6:30 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυλώνος κ.κ. Χριστοδούλου.
10:00 έως 12:30 βραδινή: Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία).

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,

7:30 π.μ.: Όρθρος, εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος Ιεροργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.κ. Στεφάνου και το Ύψωμα του Αγίου .

6:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Νέστορος και εν συνεχεία ο Παρακλητικός Κανόνας προς τον Άγιο Δημήτριο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

7:30 π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος, αρτοκλασίας και του υψώματος του Αγίου.

6:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου (Εθνική Εορτή) και εν συνεχεία ο Παρακλητικός Κανόνας προς τον Άγιο Νέστορα.

Παρακαλούνται οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν τη χάρη και ευλογία του Αγίου.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής (Βαρουσίου) Τρικάλων.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr