Παναγιώτης Πιλάτος: Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς μνημόνια;; Ήσαν και αυτά μια κάποια λύσις..

0 570

Το τέλος του προγράμματος είναι σημαντικό, αρέσει δεν μας αρέσει , είναι σημαντικο για το τυπικό του πράγματος.

Θα περίμενε κανείς τα κόμματα, πολιτικοί που φέρουν διαχρονικές ευθύνες στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος σήμερα να σωπάσουν ή τουλάχιστον να έκαναν την αυτοκριτική τους που επιβλήθηκε στον τόπο μας αδιανόητη λιτότητα για σύγχρονη Ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Αντί για αυτό ζητούν συναινετικό λόγο από τον Τσίπρα , τον άνθρωπο που με υποκρισία και ψευδή κέρδισε και παραμένει στο τιμόνι της χώρας μέχρι σήμερα.

9 χρόνια μνημονίων οι εταίροι-δανειστές μας έδωσαν 250 δις Ευρώ. Μόνο και μόνο που εν έτη 2018 και με τόσα χρήματα κυριολεκτικά κόσμος κάηκε 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, μάλλον τα χρήματα αυτά δεν πήγαν εκεί που έπρεπε.

– 600.000 Έλληνες μετανάστες στα χρόνια των τριών μνημονίων.

– Η γενιά μου εγκλωβισμένη σε εργασιακό μεσαίωνα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας

– Η μεσαία τάξη διαλυμένη στον βωμό των πλεονασμάτων

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια τις Υποσχέσεις του κ.Παπανδρέου, τα Ζάππεια του κ. Σαμαρά και τους άθλιους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα

Αντί λοιπόν να μιλάμε για την επόμενη ημέρα το πολιτικό προσωπικό της χώρας μου κάνει φθηνή αντιπολίτευση σε επίπεδο έκθεσης ιδεών ζητώντας ακόμη και συναινετικό λόγο (φευ)

Aν πραγματικά θέλαμε να αποφύγουμε την διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, θα έπρεπε αυτό το πολιτικό προσωπικό που αντιπολιτεύεται τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων και να είχε δείξει την κατάλληλη ομόνοια και διορατικότητα όταν έπρεπε και όχι να πουλάει Σανό στα Ζάππεια.

Αλλά δυστυχώς είμαστε τόσο αυτοδίδακτα τραγικοί ακόμη και σήμερα, σε αυτό τον νέο κύκλο που ανοίγει.

Και μιας και πιάσαμε τους στίχους από Καβάφη και Σεφέρη για το διάγγελμα του τέλους του μνημονίου , νομίζω οι καταλληλότεροι είναι αυτοί του Μάνου Χατζιδάκι

*Όταν βλέπεις το τέρας και δεν τρομάζεις να ανησυχείς, ίσως έχεις αρχίσει και του μοιάζεις*

Αυτό να το έχουμε όλοι μας κατά νου.

Πιλάτος Παναγιώτης

Μέλος της ΜΕ.ΣΥ.Α και της Επιτροπής Νέων του Ποταμιού

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.