Παναγιώτης Πιλάτος: Από Φουκαρά σε Φουκαρά

0 694

Την παραίτηση του Υπουργού Άμυνας και εταίρο του κυβερνητικού σχηματισμού ζήτησε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Παπαδόπουλος Σάκης, εξαιτίας των δηλώσεων του για νέες αμερικανικές βάσεις στην χώρα μας. Αν είχαμε ένα φυσιολογικό πολιτικό σύστημα και μια φυσιολογική κυβέρνηση θα ήταν ορθό που ένας βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας εκφράζει αυτό που λέει και η κοινή λογική: Δεν μπορεί ο υπουργός άμυνας μιας χώρας να έχει δική του εξωτερική πολιτική, από αυτήν την επίσημης κυβέρνησης.

Στην περίπτωσή μας όμως ο Υπουργός Άμυνας είναι ένας πολιτικός που έκανε δεύτερη καριέρα με το αφήγημα του  αντιμνημονιακού… Όμως για ένα λεπτό και ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος οφείλει την παρουσία του στο ίδιο αφήγημα. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.

Υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ του γελοίου και του σοβαρού, έχουμε έναν βουλευτή που ορθά ζητά την παραίτηση του υπουργού, το θέμα είναι πως μία τέτοια πρόταση θα περίμενε να την κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος υποβαθμίζει το συμβάν με κρύα ανέκδοτα. Το μεγαλύτερο ανέκδοτο και που ειλικρινά προκάλεσε γέλιο σε όλους το είδαν είναι η αντίδραση του Πάνου Καμμένου. Είπε επί λέξη <<Ποιος Παπαδόπουλος; αυτός ο φουκαράς από τα  Τρίκαλα που ερχόταν στο γραφείο μου για ρουσφέτια;>>

Ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος κατάφερε το αμίμητο. Τον γελοιοποίησε ο Πάνος Καμμένος, ναι δεν είναι HOAX είναι πραγματικότητα.

Τι είπε στην ουσία πως ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ν. Τρικάλων ζήτησε ρουσφέτια, κάτι το οποίο έχει συμβεί σίγουρα, εδώ έχουν διοριστεί μέλη της οικογενείας του στην κυβέρνηση, ρουσφέτι από τον Καμμένο δεν θα ζήτησε ο Σάκης;;

Όμως εκεί που λες πως δεν έχει τίποτα άλλο να ειπωθεί, ο Κ. Παπαδόπουλος το τερματίζει… Ζήτησα λέει κάτι το οποίο είναι αίτημα της Τρικαλινής Κοινωνίας, ένα στρατόπεδο…φοβερό μυαλό…σου λέει γιατί να ζητάω μεταθέσεις;; ας ζητήσω ένα στρατόπεδο…

Τα παραπάνω μπορεί να τα κρίνει ο οποιοδήποτε ως σοβαρά ή γελοία. Όμως ο κ. Παπαδόπουλος και αρκετοί όμοιοι του ξέρουν πολύ καλά πως στις επόμενες εκλογές που είναι κοντά, δεν θα εκλεγούν οπότε κάνουν τα πάντα για να είναι ψηλά στις στήλες των εφημερίδων. Κουτοπόνηρος είναι ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων για αυτό και αντέδρασε με αυτόν τρόπο εναντίον του Καμμένου.

Εκτός από φουκαράς είναι και απελπισμένος, περίμενε την υπουργοποίηση του στον προηγούμενο ανασχηματισμό, αφού αυτό δεν συνέβη ζητάει από τον φουκαρά Καμμένο ρουσφέτια… Aχ Σάκη it’s all about power… σας έχουμε μάθει πια.

Σου προτείνω να συνηθίζεις στην ιδέα πως δεν θα είσαι ξανά Βουλευτής, σώσε ό,τι μπορείς τουλάχιστον από την προσωπική σου αξιοπρέπεια, την πολιτική αξιοπιστία σου την έχεις απολέσει προ πολλού.

Πιλάτος Παναγιώτης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.