Παναγιώτα Δριτσέλη: Η Παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπενθυμίζει την ανάγκη στροφής σε πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο

Με αφορμή τα 68 χρόνια από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ,

0 343

Με αφορμή τα 68 χρόνια από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ,

Με αφορμή τα 68 χρόνια από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ, η φετινή επέτειος της 10ης Δεκεμβρίου θα πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για ριζικό αναστοχασμό και σε σχέση με τις παγκόσμιες πολιτικές κατευθύνσεις, αλλά και σε ότι αφορά τις προτεραιότητες για την πορεία της ανθρωπότητας προς την διαρκή ειρήνη και ευημερία.

Ταυτόχρονα, σε εθνικό επίπεδο, οφείλουμε να δράσουμε με στόχο την ενίσχυση του Κράτους δικαίου, αλλά και των κοινωνικών πολιτικών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν απειλούνται μόνο από την βία, τις συγκρούσεις και τους πολέμους.

Ακόμα και σε περιοχές του πλανήτη που αυτή η βία έχει εξαλειφθεί, η βουβή βία του νεοφιλελευθερισμού και της αδυσώπητης αγοράς παραμένει και εξαπλώνεται.

Η οικονομία της αδικίας αποτελεί το μακρύ χέρι της βίας και η κατάσταση αυτή απειλεί όλους ανεξαιρέτως τους λαούς.

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο μεγάλων προκλήσεων, η φετινή Παγκόσμια ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να υπενθυμίσει σε όλους μας την ανάγκη επιστροφής στις πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Σε αυτή την πρόκληση καλούμαστε να απαντήσουμε και σε εθνικό και σε οικουμενικό επίπεδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.