Παναγιώτα Δριτσέλη: Στην προοδευτική διακυβέρνηση κεντρική στόχευση είναι η ισχυροποίηση του δημόσιου σχολείου

0 288

Τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των Τρικάλων επισκέφτηκε η Παναγιώτα Δριτσέλη, ενόψει της διενέργειας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης ανέλυσαν τα προβλήματα και τις προκλήσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ συζήτησαν και για νέες δράσεις, καινοτόμες, που έχουν ως στόχο την στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών.

Κρίσιμο σημείο και για τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης η ενίσχυση της ειδικής εκπαίδευσης και των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ταυτόχρονα, σε ότι αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η Παναγιώτα Δριτσέλη ενημερώθηκε για τους οργανωτικούς σχεδιασμούς, αλλά και για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και του Εργαστηρίου Προπονητικής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η οποία αφορά την μελέτη της επίδρασης της φυσικής άσκησης και της διατροφής στην ακαδημαϊκή επίδοση.

Η σχετική παρουσίαση μπορεί να ωφελήσει τους υποψηφίους και να ενημερώσει τεκμηριωμένα και τις οικογένειες τους για την διατροφική συμπεριφορά και την σωματική και πνευματική ευεξία κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Η Παναγιώτα Δριτσέλη, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας παιδείας στο σύνολο της, ενώ σε ότι αφορά τον Νομό Τρικάλων υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλαίσιο στήριξης των εκπαιδευτικών που κρατάνε όρθιο το σύστημα στις πιο δυσπρόσιτες κι απομακρυσμένες περιοχές. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη εμβάθυνσης όλων των πολιτικών εκπαιδευτικής συμπερίληψης για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και την ανάγκη αναβάθμισης των σχολικών υποδομών στο σύνολο τους. “Θα είμαστε διαρκώς δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, στην προσπάθεια που δίνει για την στήριξη του δημοσίου συστήματος εκπαίδευσης”, τόνισε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.