Παναγιώτα Δριτσέλη: Η ΝΔ αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό του κόμματος των φόρων

0 493

Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών κατά 9,6% αποτελεί την αποκάλυψη της κυβερνητικής υποκρισίας, σε ένα θέμα που η Νέα Δημοκρατία είχε καταστήσει σημαία της τα προηγούμενα χρόνια.

Τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ που θα αναρτηθούν εντός των ημερών αναμένεται να ανεβάσουν τις εισφορές πάνω από 20 ευρώ τον μήνα για την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία έως και 80 ευρώ το μήνα για την 6η κατηγορία. Αυτό συνεπάγεται μία επιβάρυνση από 250 έως 1000 ευρώ το χρόνο. Το Υπουργείο Εργασίας έσπευσε να συνδέσει αυτή την σοβαρή αύξηση με τον πληθωρισμό, την ώρα, όμως, που οι υποτιθέμενες αυξήσεις στις συντάξεις, σε όσους τελικά θα τις λάβουν, θα είναι αισθητά χαμηλότερες από τον πληθωρισμό και τις τιμαριθμικές αυξήσεις στο κόστος ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος η αγορά επιβαρύνθηκε κι από τα πολύ αυξημένα ειδοποιητήρια της εφορίας για την επιστροφή των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ κι ο φόρος εισοδήματος εμφανίστηκε μεσοσταθμικά αυξημένος για το σύνολο των φορολογουμένων, με το μέσο εκκαθαριστικό της εφορίας να υπερβαίνει τα 1200 ευρώ μέσο όρο ανά φορολογική δήλωση.

Η Νέα Δημοκρατία αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο, που δεν είναι άλλο από αυτό του κόμματος των φόρων, της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας.

Με αυτή την κυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια οι πολίτες ζουν χειρότερα, πληρώνουν ακριβότερα και στερούνται περισσότερα.  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr