Παναγιώτα Δριτσέλη: Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει το πρόγραμμα Φιλόδημος – Μετέωρα πολλά έργα και στα Τρίκαλα

0 778

Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών σε σχέση με το πρόγραμμα Φιλόδημος δημιουργούν πολλές ανησυχίες σε σχέση με την ακύρωση ώριμων έργων μεγάλης σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

Το πρόγραμμα αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για έργα μικρότερα και μεγαλύτερα σε επίπεδο δήμων, ενώ κι η περιοχή μας, οι δήμοι του Νομού Τρικάλων ωφελήθηκαν πολλαπλά από τα κονδύλια του προγράμματος.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έχουν ενταχθεί έργα άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Πολλά από αυτά τα έργα βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης ή προχωρημένης εξέλιξης. Το πρόγραμμα συνολικά έχει ήδη εκταμιεύσει 500 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2019 κι ο σχεδιασμός αφορούσε την χρηματοδότηση έργων 2 δισεκατομμυρίων συνολικά μέχρι το 2023.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση σχεδιάζει την ακύρωση κι αυτού του προγράμματος, με προφανή στόχο την ικανοποίηση πελατειακών λογικών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε άριστα με όλους τους δημάρχους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση κι αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποδείχτηκε το πιο αποτελεσματικό των τελευταίων ετών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.