Παναγιώτα Δριτσέλη – Ερώτηση για τις καταργήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στο Νομό Τρικάλων

Ερώτηση για κυβερνητικό σχέδιο απαξίωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Παναγιώτα Δριτσέλη. Η βουλευτής στην ερώτησή της τονίζει τα εξής:

0 229

Ερώτηση για κυβερνητικό σχέδιο απαξίωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Παναγιώτα Δριτσέλη. Η βουλευτής στην ερώτησή της τονίζει τα εξής:

Ερώτηση για κυβερνητικό σχέδιο απαξίωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Παναγιώτα Δριτσέλη. Η βουλευτής στην ερώτησή της τονίζει τα εξής: «Εδώ και περίπου ένα χρόνο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι διαδοχικές ηγεσίες του διαρρέουν συστηματικά στον Τύπο δημοσιεύματα που αφορούν σε διάφορες εκδοχές σχεδίων αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε πρόσφατη δήλωσή του μάλιστα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταργήσει πυροσβεστικές υπηρεσίες πανελληνίως, να αναστείλει μέχρι νεωτέρας οποιαδήποτε πρόσληψη, ακόμα και συμβασιούχων και να συγχωνεύσει πυροσβεστικά τμήματα σε όλη την επικράτεια.

Εντούτοις είναι κοινώς αποδεκτό σε όλους ότι η τραγική κατάσταση που βιώνει η χώρα κάθε χρόνο με τις ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές είναι απόρροια της υποστελέχωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και έχει ως αποτέλεσμα, πέρα από την ανθρωπιστική και οικολογική καταστροφή και την τεράστια οικονομική επιβάρυνση για την εθνική οικονομία.

Σε ότι αφορά τα Τρίκαλα, εκτός από την κεντρική πυροσβεστική υπηρεσία των Τρικάλων λειτουργούν πυροσβεστικά κλιμάκια στην Πύλη, στην Οιχαλία και στην Καλαμπάκα. Η ύπαρξη των κλιμακίων αυτών υπαγορεύεται από πολύ σοβαρούς λόγους. Σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές υπάρχουν δεκάδες χωριά καθώς και πυκνό οδικό δίκτυο, η ασφάλεια των οποίων επιτάσσει την ύπαρξη πυροσβεστικών τμημάτων σε κοντινή απόσταση. Επίσης, οι εν λόγω περιοχές φιλοξενούν τεράστιους δασικούς όγκους, στους οποίους εκδηλώνεται μεγάλη τουριστική δραστηριότητα καθώς φιλοξενούν, εκτός από τουριστικές δομές (ξενοδοχεία, χιονοδρομικά κέντρα κλπ.) και μοναδικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέλος, στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων εκδηλώνεται και πάρα πολύ μεγάλη αγροτική δραστηριότητα η οποία αποτελεί σημαντικότατο τμήμα της εθνικής αγροτικής οικονομίας.

Επειδή η περιοχή των Τρικάλων αποτελεί περιοχή τεράστιου οικονομικού και οικολογικού ενδιαφέροντος

Επειδή η απαξίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν, μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες ανθρωπιστικές τραγωδίες

Επειδή η περιοχή των Τρικάλων είναι ήδη τραγικά υποστελεχωμένη σε επίπεδο πυροσβεστικών υπηρεσιών

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί :

– Ευσταθούν οι κατά καιρούς δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που θέλουν Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της περιοχής των Τρικάλων να καταργούνται;

– Προτίθενται να αποδεσμεύσουν άμεσα όλα τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να θωρακιστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα των πυροσβεστικών υπηρεσιών της περιοχής των Τρικάλων ώστε να μην κινδυνεύσουν ζωές από επικείμενες πυρκαγιές, αλλά και να προστατεύεται κατάλληλα η τουριστική δραστηριότητα και η αγροτική παραγωγή»;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.