Παναγιώτα Δριτσέλη : εμβάθυνση στους προγραμματικούς άξονες και στις προτεραιότητες για την επόμενη μέρα

0 316

Στην εκπομπή “ορθά – κοφτά” του TV10 Θεσσαλίας συμμετείχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και για τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο που ξεκινάει. Όπως υπογράμμισε η Παναγιώτα Δριτσέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνεται ως ο μεγάλος προοδευτικός πόλος της χώρας, ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και ιδιαίτερα ως προς το εάν κρίθηκε η νίκη σε αυτές. Σε ότι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στόχος της μεταρρύθμισης του Κλεισθένη ήταν η δημιουργία μιας πραγματικά ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης κι αυτό το θεσμικό πλαίσιο θα αποτελέσει και το ανάχωμα στην προσπάθεια της ΝΔ να χρωματίσει και να κομματικοποιήσει, πάση θυσία τον αυτοδιοικητικό χάρτη.

Σε ότι αφορά τα επίδικα των επικείμενων εθνικών εκλογών η Παναγιώτα Δριτσέλη σημείωσε ότι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι εάν οι συντάξεις θα πρέπει να στηριχθούν όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ή να μειωθούν όπως λέει η ΝΔ. Αντίστοιχα ερωτήματα προκύπτουν και για τις πολιτικές στην εκπαίδευση, στην υγεία, για το τι θέλει να πράξει η ΝΔ με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με την ιδιωτική κοινωνική ασφάλιση, με την το “ξεπερασμένο” οκτάωρο, αλλά και πως σκοπεύει να λειτουργήσει σε ότι αφορά την πορεία της οικονομίας μετά από την έξοδο από το μνημόνιο.

Τέλος, σε σχέση με την κρίση στο ΚΙΝΑΛ, η Παναγιώτα Δριτσέλη εξέφρασε την απορία της ως προς την στρατηγική του επιλογή να συγκρουστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ κι όχι με την Νέα Δημοκρατία, επαναλαμβάνοντας το ερώτημα που τίθεται από το σύνολο των πολιτών, εάν δηλαδή  θα επιλέξει το ΚΙΝΑΛ να συμπορευτεί με την πρόοδο ή εάν θα επιστρέψει και πάλι στον νεοφιλελευθερισμό και την συντήρηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.