Πάλι μια από τα ίδια – Γράφει ο ΟΧΙάς

0 558

Όσο περνάει ο καιρός πληθαίνουν οι δηλώσεις υποψηφίων δημάρχων. Δυστυχώς μια από τα ίδια.

Φυσικά θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στους συνδυασμούς νέα πρόσωπα. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις πολιτών που διαθέτουν τις προϋποθέσεις να υπηρετήσουν τα κοινά. Θα μπορέσουν να εκλεγούν; Οι αρνητικές φήμες για τα πρόσωπα που θα τολμούσαν την ανανέωση, οι δήθεν «ύποπτες» φιλοδοξίες τους, οι μειωτικοί υπαινιγμοί, θα ήταν οι πρώτες διαρροές από τα συνήθη παπαγαλάκια και στη συνέχεια θα ακολουθούσε η κατασυκοφάντηση, η έντεχνη γελοιοποίηση, το μεθοδικό θάψιμο και ο εξοβελισμός από τη δημοσιότητα όχι μόνο από τα αντίπαλα στρατόπεδα αλλά και από τους χαμαιλέοντες συνυποψήφιους τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποτελέσουν το τυρί στη φάκα για συγκομιδή ψήφων; Αλλά και αν εκλεγούν, πράγμα δύσκολο τι θα μπορέσουν κάνουν. Έστω με θεωρητική γνώση και πρακτική εμπειρία και ανιδιοτελή ζήλο. Το αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένο μιας και θα είναι μειοψηφία.

Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για μια τέτοια αντίληψη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Δυστυχώς όχι. Μετά τα μνημόνια τα lokdown που η ανεργία χτυπάει κόκκινο, στόχος του καθένα είναι η αντιμισθία, η μετάθεση και όποιος ψηφοφόρος δεν το έχει κατανοήσει πλανάται πλάνην οικτράν.

Γράφει ο ΟΧΙάς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.