Παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ανοίγουν τη Δευτέρα 17/5 – Self test μόνο σε εκπαιδευτικούς

0 367

Ανοίγουν από αύριο οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί της χώρας, μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων. Η Πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών Κατερίνα Κατριβάνου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι το σύνολο του προσωπικού είναι προετοιμασμένο να υποδεχτεί τα βρέφη και τα νήπια.

«Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε με ανυπομονησία την επιστροφή των παιδιών. Δεν σας κρύβω ότι έχουμε τις αγωνίες μας, γιατί θα χρειαστούν και πάλι προσαρμογή αλλαγής περιβάλλοντος, κυρίως οι μικρότερες ηλικίες. Αντιθέτως, τα μεγαλύτερα παιδιά θα ξαναβρούν τους φίλους τους», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι έχουν γίνει οι απαραίτητοι καθαρισμοί των χώρων και οι απολυμάνσεις ενώ οι μάσκες αλλά και τα self test είναι υποχρεωτικά για όλο το προσωπικό.

«Εμείς, στο Δήμο Αθηναίων, έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο κ. Βαφειάδη και στις Λέσχες Φιλίας θα εξυπηρετούνται οι υπάλληλοι των Βρεφονηπιακών Σταθμών για τα rapid test, κατά προτεραιότητα, όποτε χρειαστεί».

Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε αισιόδοξοι. Αλλά και οι γονείς πρέπει να προσέχουν περισσότερο και να εμβολιαστούν ώστε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας με τον καλύτερο τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται στη διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε αντίθεση με το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό. Επίσης τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα.

ieidiseis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.