Παιδικοί Σταθμοί ΕΕΤΑΑ – ΕΣΠΑ: 100.000 δωρεάν θέσεις

Στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών τον Ιούνιο, έτσι ώστε οι γονείς να έχουν την άνεση χρόνου

0 129

Στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών τον Ιούνιο, έτσι ώστε οι γονείς να έχουν την άνεση χρόνου

Στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών τον Ιούνιο, έτσι ώστε οι γονείς να έχουν την άνεση χρόνου να επιλέξουν τον σταθμό που επιθυμούν, όπως ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), που υλοποιεί τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».

Η δράση αφορά στην παροχή «αξίας τοποθέτησης» (voucher) σε δικαιούχους για δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων 2 μηνών – 4 χρονών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των παιδιών έως 12 ετών σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και των παιδιών-εφήβων-ατόμων ΑΜΕΑ στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ).

Η ΕΕΤΑΑ ενημερώνει τις μητέρες να προετοιμαστούν ώστε όταν θα δημοσιευτεί η πρόσκληση μέσα στο μήνα να μπορέσουν, εντός της προθεσμίας που προβλέπεται, να καταθέσουν εγκαίρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να είναι έγκυρες οι αιτήσεις τους.

100.000 δωρεάν θέσεις (δηλαδή μέσω voucher) θα υπάρχουν φέτος στους παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας, έναντι 92.000 πέρυσι. Οι θέσεις αυτές αφορούν παιδιά ηλικίας έως 4 ετών.

Όπως ανέφερε στο ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Θόδωρος Γκοτσόπουλος, φέτος εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση του προγράμματος “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, ύψους 205 εκ. ευρώ, για την κάλυψη 100.000 παιδιών. Σύμφωνα με τον κ. Γκοτσόπουλο, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η σχετική προκήρυξη των θέσεων.
Τι πρέπει να ξέρετε για τα voucher στους βρεφονηπιακούς

Οι αιτήσεις, μόλις γίνει η προκήρυξη, θα διαρκέσουν 15 ημέρες. Θα κατατίθενται ηλεκτρονικά, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Προκειμένου να είναι έγκυρη η αίτηση, πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:

— Την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 – 31/12/2016).

— Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.

Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την συμμετοχή στο πρόγραμμα θα περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση που θα αναρτηθεί εντός του Μαΐου στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

madata.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.