Παγώνη: Σωστή απόφαση να μη γίνουν παρελάσεις σε Ημαθία και Πέλλα την 28η Οκτωβρίου

0 525

Συμφωνεί με την απόφαση να μη γίνουν παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε Ημαθία και Πιερία, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυρία Παγώνη τόνισε ότι οι ιατρικοί σύλλογοι πράττουν ορθώς με αυτό το μέτρο καθώς γνωρίζουν τα δεδομένα όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας στις δύο πόλεις. «Ξέρουν την κατάσταση των νοσοκομείων. Αυτοί συνεννοούνται με τους συναδέλφους τους στα νοσοκομεία και κανένας άλλος από εμάς που είμαστε πολύ μακριά, δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις» είπε προσθέτοντας πως μια τέτοια απόφαση έρχεται με την εκτίμηση δεδομένων όπως τα περιθώρια μονάδων.

Όπως εξήγησε μάλιστα τόσο σε Ημαθία όσο και σε Πιερία δεν υπάρχει περιθώριο μονάδων.

Για το εάν υπάρχουν κι άλλες πόλεις της Ελλάδας για τις οποίες εκτιμά πως δεν πρέπει να γίνει παρέλαση η κυρία Παγώνη δεν προέβη σε συγκεκριμένη εκτίμηση και τόνισε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα διαφοροποιούνται συνεχώς.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι καθημερινά σημειώνονται θάνατοι ασθενών με κορονοϊό και αυξάνονται οι εισαγωγές στο νοσοκομείο, γεγονός που πρέπει να μας ανησυχεί.

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.