Π.Ο.Υ.Ε.Φ. – Κρίσιμη η κατάσταση των οχημάτων μεταγωγών και περιπολικών

0 470

Κύριε Υφυπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας από το πρώτες εβδομάδες ανάληψης των καθηκόντων σας, σας περιέγραψε αναλυτικά το μείζον πρόβλημα της «γήρανσης» όλου του υπηρεσιακού στόλου των οχημάτων πάσης φύσεως (οχήματα συνοδείας και οχήματα μεταγωγών) της Εξωτερικής Φρουράς.

Είναι τραγικό πράγματι πως πλέον των δύο χρόνων τώρα δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός εν εξελίξει, κανένα επικείμενο πρόγραμμα προμήθειας οχημάτων μεταγωγής και συνοδευτικών, παρότι αυτό που διακυβεύεται σε καθημερινή βάση είναι η σωματική ακεραιότητα των Εξωτερικών Φρουρών και των κρατουμένων.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο που ανήκει και η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης, από τον Ιούνιο του 2019 έως και τον Απρίλιο του 2021, παρέλαβε τουλάχιστον χίλια ενενήντα (1090) καινούρια οχήματα πάσης φύσεως για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων φορέων, «συγγενών» υπηρεσιακών αναγκών με τις δικές μας, οχήματα που εντάσσονταν, μεταξύ άλλων,  σε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα «μαμούθ» ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Κύριε Υφυπουργέ,

Κρούουμε τον «κώδωνα του κινδύνου». Τα υπηρεσιακά οχήματα της Εξωτερικής Φρουράς που κυκλοφορούν σήμερα στους ελληνικούς δρόμους, στο σύνολο της επικράτειας είναι σε τέτοιο βαθμό επιχειρησιακά καταπονημένα, που όσες συντηρήσεις και αν γίνουν δεν τα καθιστούν ασφαλή.

Σε ενδεχόμενο ατύχημα δεν θα έχει ευθύνη ούτε ο οδηγός, ούτε το όχημα, ούτε το οδόστρωμα, ούτε ίσως οι εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ευθύνη θα έχει το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας που επί δύο και πλέον ολόκληρα χρόνια, δεν έθεσε σε προτεραιότητα και δεν φρόντισε για την προμήθεια νέων αξιόπιστων οχημάτων για να εκτελούμε με ασφάλεια τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα.

Επιτέλους, πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφτείτε πως οχήματα και προσωπικό είναι στα όρια τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη να προγραμματίσετε ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΑΜΕΣΑ, την αντικατάσταση όλου του υπάρχοντος στόλου των οχημάτων της υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρουράς, ενισχύοντας τον παράλληλα και αριθμητικά.

Τελούμε στην διάθεση σας προς όποια διευκρίνιση.

 

Συνημμένα (254.1): Φωτογραφικό υλικό από τον «επιχειρησιακό» στόλο οχημάτων της Υπηρεσίας μας, που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης, με την εποχούμενη περιπολία πέριξ αυτών καθώς και των μεταγωγών κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα και δικαστήρια της χώρας.

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ   Δ. Σ.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων
Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωστίκας Γεώργιος

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στιβακτάκης Γεώργιος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.