Η Π.Ε.Δ. τίμησε 63 Τρικαλινούς αιρετούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης

0 301

Συνολικά 63 πρώην και νυν αιρετούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, που υπηρέτησαν τον θεσμό στο Νομό Τρικάλων, τίμησε το βράδυ της Παρασκευής 7/12/2018, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη (η πρώτη έγινε στην Καρδίτσα τον περασμένο Μάρτιο), από τις τέσσερις συνολικά σχετικές εκδηλώσεις που αποφάσισε να διοργανώσει το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. με σκοπό «να αναδειχθεί η ιδιαίτερη προσφορά των αυτοδιοικητικών της περιοχής μας στην ικανοποιητική εφαρμογή των πολύπλοκων νομικών σχεδίων αρχικά του «Καποδίστρια» και στη συνέχεια του «Καλλικράτη».

Ο Πρόεδρος της διοργανώτριας ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και με τους εν ενεργεία Δημάρχους και τους εκπροσώπους τοπικών φορέων, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Κάποια από τα τιμώμενα πρόσωπα δυστυχώς δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή, έτσι τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν εκπρόσωποι των οικογενειών τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στην ομιλία του ο κ. Κωτσός, ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης,

Τρικαλινές και Τρικαλινοί, Φίλες και Φίλοι

Ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση, σήμερα εδώ στα Τρίκαλα, να τιμήσουμε τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης που υπηρέτησαν και υπηρετούν τον θεσμό στο Νομό, παρουσιάζοντας ξεχωριστό έργο και υλοποιώντας πάμπολλες αναπτυξιακές δράσεις προς όφελος των κατοίκων στις πόλεις, αλλά και στα πιο μακρινά χωριά του.

Πρόκειται για το δεύτερο (το προηγούμενο έγινε στην Καρδίτσα τον περασμένο Μάρτιο), από τα τέσσερα τιμητικά αφιερώματα που το Διοικητικό Συμβούλιό μας αποφάσισε ομόφωνα να οργανώσει σε όλους τους Θεσσαλικούς Νομούς, υπέρ των αιρετών εκπροσώπων που με την ηγετική δράση τους συνέβαλλαν καθοριστικά στην εξέλιξη και ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως θεσμικό αντιπροσωπευτικό όργανό της, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να αναδείξουμε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισαν οι Δήμαρχοι και οι πρώην Νομάρχες της περιοχής μας στην αναπτυξιακή πορεία ολόκληρης της Θεσσαλίας, προωθώντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο στην κεντρική εξουσία, τα προβλήματα και τα αιτήματα των κατοίκων.

Αγαπητοί συνάδελφοι, Φίλες και Φίλοι

Στη σύγχρονη Ελλάδα, από το 1980 μέχρι τις μέρες μας, έχουν εφαρμοστεί τρία διαφορετικά αυτοδιοικητικά μοντέλα, αρχής γενομένης από αυτό των πόλεων – Δήμων, το οποίο στη συνέχεια διαδέχτηκαν οι ριζικές μεταρρυθμίσεις του «Καποδίστρια» και του «Καλλικράτη»!

Σε ότι αφορά ειδικά αυτούς τους νόμους, οι μεταβολές που επέφεραν στον τρόπο διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας της Τ.Α. ήταν πραγματικά εκπληκτικές!

Κοινή είναι η διαπίστωση όλων όσων ασχοληθήκαμε με τα κοινά αυτό το χρονικό διάστημα, ότι με βάση τα ισχύοντα πολιτικοοικονομικά δεδομένα, παρά την πολυπλοκότητά τους, στην Θεσσαλία εφαρμόστηκαν με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας από τους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες και τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο κατόρθωμα, το οποίο υποστηρίζεται και ενισχύεται συνεχώς ως τις μέρες μας από όλες τις αυτοδιοικητικές αρχές, γεγονός που αξίζει ιδιαίτερης μνείας από όλους μας!

Ωστόσο, το μείζον ζήτημα διαχείρισης των πολυποίκιλων και κοστοβόρων αρμοδιοτήτων που βάσει των νέων μεταρρυθμιστικών κανόνων, ανατέθηκαν από την κεντρική εξουσία στους ΟΤΑ, δυστυχώς παραμένει ακόμη άλυτο, καθώς η Πολιτεία παρέβλεψε να τους υποστηρίξει οικονομικά!

Ιδιαίτερα ο «Καλλικράτης», είχε ως βασική αρχή και στόχο να μετεξελίξει τις Δημοτικές αρχές και τους Δήμους σε τοπικά στρατηγεία ανάπτυξης των κοινωνιών όπου αναφέρονται.

Δυστυχώς όμως, η πρωτόγνωρη πολυετή οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας αδίκησε την όλη προσπάθεια και ο «Καλλικράτης» μετεξελίχθηκε τελικά σε μια μεταρρύθμιση η οποία ουσιαστικά μετέφερε μόνο αρμοδιότητες στους ΟΤΑ, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους!

Φυσικό επακόλουθο αυτού ήταν ο πολλαπλασιασμός των οικονομικών αναγκών της Τ.Α. και η προσφυγή του συνόλου σχεδόν των Δήμων σε υπέρογκο δανεισμό με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα της Τ.Α. στην Ελλάδα να είναι τα τεράστια χρέη των ΟΤΑ!

Μετά λόγου γνώσεως υπογραμμίζω ότι, αν δεν φροντίσει γρήγορα η Πολιτεία να τα διευθετήσει οριστικά και παράλληλα να επιτρέψει επιτέλους στους Δήμους να λειτουργήσουν με πραγματική οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, σύντομα πολλοί από αυτούς θα τερματίσουν τις δραστηριότητές τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες.

Αγαπητοί συνάδελφοι, Φίλες και Φίλοι

Ο «Καλλικράτης» έχει συμπληρώσει ουσιαστικά μόλις πέντε χρόνια πλήρους εφαρμογής στην Τ.Α. και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προχώρησε ξανά σε μια νέα αναθεώρηση του συστήματος λειτουργίας της, συμπεριλαμβανομένης και της αλλαγής του εκλογικού νόμου με την ψήφιση του «Κλεισθένη Ι».

Θεωρώ ότι οι συνεχείς, ανούσιες στην πραγματικότητα, μεταβολές στο αυτοδιοικητικό στάτους, όχι μόνο δεν επιλύουν τα ήδη οξυμμένα θεσμικά του προβλήματα, αλλά αντίθετα τα διογκώνουν.

Και βέβαια κάθε φορά που προωθούνται ριζικές αλλαγές, κανείς ποτέ δεν έχει βάλει ουσιαστικά στο τραπέζι το μείζον ζήτημα της οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ που κατά την άποψή μου αποτελεί βασική μεταρρύθμιση η οποία πρέπει να προχωρήσει άμεσα.

Σκεφτείτε μόνο ότι η Τ.Α. στην Ελλάδα διαχειρίζεται περίπου το 3% του ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος, όταν υπάρχουν χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που το ποσοστό αυτό φτάνει στο 20%!

Εκφρασμένη άποψή μου είναι ότι η άνευ προηγουμένου ύφεση που δοκιμάζει τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού και των Ελλήνων τα τελευταία 10 χρόνια, έχει καταδείξει πως τα αντανακλαστικά του υπερσυγκεντρωτικού και υπερφίαλου Ελληνικού κράτους είναι εξαιρετικά αργά και αναποτελεσματικά στην επίλυση σοβαρών ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες.

Στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες έχει παρατηρηθεί μια γενική τάση προς μεγαλύτερη αποκέντρωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης.

Στην Ελλάδα δυστυχώς όλες σχεδόν οι αυτοδιοικητικές λειτουργίες και δράσεις τελούν υπό την έγκριση της κεντρικής εξουσίας.

Με τη μεγαλύτερη αποκέντρωση στην διοικητική οργάνωση του κράτους, είναι βέβαιο ότι θα διεκπεραιώνονται αποτελεσματικότερα τα περισσότερα από τα τρέχοντα θέματα διοικητικής λειτουργίας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, Φίλες και Φίλοι

Με αφορμή την έναρξη του πολύ σημαντικού διαλόγου που ξεκίνησε για την συνταγματική αναθεώρηση στη χώρα μας και την εντελώς αυταρχική, κατά την άποψή μου, προώθηση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ του δικιάς της επινόησης – εκλογοκεντρικού κατά βάση – «Κλεισθένης Ι», θεωρώ επιτακτική ανάγκη, από εαυτό εδώ το βήμα, να στείλω ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του ΥΠΕΣ, αλλά και στην κυβέρνηση γενικότερα…

Έστω και τώρα, ας δείξουν επιτέλους πνεύμα συναίνεσης και σεβασμού των οργάνων της αυτοδιοίκησης, να εξετάσουν σοβαρά όλες τις ενστάσεις που διατύπωσαν μαζικά σύσσωμη η Κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, η ΚΕΔΕ, αλλά και η πλειονότητα των αιρετών και να προχωρήσουν άμεσα στην απάλειψη πολλών απαράδεκτων παραδοξοτήτων του εν λόγω νομοσχεδίου, διαφορετικά ο κίνδυνος της ακυβερνησίας στους Δήμους με τα πολλά δυσβάσταχτα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα, είναι ορατός, με απρόβλεπτες μετεκλογικές συνέπειες συνολικά για τον θεσμό.

Θέλω από την καρδιά μου να εκφράσω στους πρώην και νυν Δημάρχους του Νομού Τρικάλων, αλλά και στους συγγενείς των αειμνήστων συναδέλφων, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την  πολύπλευρη προσφορά τους στην περιοχή μας και ιδιαίτερα για τους προσωπικούς αγώνες που έδωσε, η δίνει ο καθένας ξεχωριστά, πίσω από τις κλειστές πόρτες της κεντρικής εξουσίας!

Όλοι εμείς οι αιρετοί της Τ.Α. ξέρουμε πολύ καλά ότι οι άνισες μάχες που καλούμαστε να δώσουμε στα Υπουργεία, αλλά και στα διεθνή φόρα για την προώθηση των συμφερόντων των δημοτών και της περιφέρειάς μας, απαιτούν περίσσευμα γνώσεων, πολιτικής επιδεξιότητας, υπομονής, επιμονής και τόλμης για να στεφθούν με επιτυχία.

Η εδώ και χρόνια αναβαθμισμένη θέση των ΟΤΑ της Θεσσαλίας και αρκετών νυν και πρώην Δημάρχων στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, αποδεικνύει περίτρανα πως οι Θεσσαλοί αυτοδιοικητικοί, διαχρονικά διέθεταν και διαθέτουν με το παραπάνω, όλα τα απαραίτητα ποιοτικά στοιχεία και πολιτικά εχέγγυα που μπορούν να οδηγήσουν τον τόπο μας στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, με την σημερινή τιμητική εκδήλωση, αλλά κι’ αυτές που θα ακολουθήσουν σε, Λάρισα και Βόλο, αναδεικνύουμε τις ξεχωριστές ικανότητες και επιτυχίες των ηγετικών προσωπικοτήτων της Τ.Α. με ένα και μόνο σκεπτικό…  Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να γνωρίζουν πως η ψήφος τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είχε και έχει πάντα υψηλή πολιτική δυναμική, ασχέτως εάν η κεντρική εξουσία – για λόγους διατήρησης της επικυριαρχίας της στην Τ.Α. – επιμένει διαχρονικά να μην την αξιοποιεί στην πραγματική της διάσταση.

Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας στην σημερινή εκδήλωση και εύχομαι οι νυν και επόμενοι αιρετοί της αυτοδιοίκησής μας, να αξιοποιήσουν δημιουργικά την πλούσια πολιτική παρακαταθήκη που άφησαν οι προκάτοχοί τους, συμβάλλοντας κι’ αυτοί με τις δικές τους δυνάμεις και παρεμβάσεις στην εγκαθίδρυση ενός νέου παραγωγικού και άκρως αποτελεσματικού αυτοδιοικητικού μοντέλου στην Ελλάδα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στον μέγιστο βαθμό, στις προσδοκίες των πολιτών».

 

ΟΝΟΜΑΤΑ  ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕYΣΗ ,«Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ – ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» (1975 – 2019)

 

ΔΗΜΟΣ ΑΙΘΗΚΩΝ

1)  ΜΠΑΤΑΤΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΘΗΚΩΝ

(2002-2010)

 

ΔΗΜΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

1)  ΝΤΕΛΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

(1998-2002)

2)  ΖΙΑΚΑΣ ΒΑΪΟΣ                    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

(2002-2010)

 

ΔΗΜΟΣ ΓΟΜΦΩΝ

1)  ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΜΦΩΝ

(1998-2002 & 2006-2010)

2)  ΤΟΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΜΦΩΝ

(2002-2006)

 

ΔΗΜΟΣ ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ

1)   ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ

(1998-2002 & 2006-1020)

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

  1. ΓΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ                    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

(1978-1982)

(1982-1986)

(1986-1990)

 

  1.    ΚΑΧΡΙΜΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

(1990-1994)

(1994-1998)

3)   ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ ΒΥΡΩΝ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

(1998-2002 & 2006-2010)

4)   ΠΙΝΙΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

(2002-2006)

5)   ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ             ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

(2010-2014)

6)   ΣΙΝΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

(2014-2019) (ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ)

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟΥ

1) ΤΣΙΓΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟΥ

(1998-2002)

2) ΓΚΑΜΠΛΙΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟΥ

(2002-2006)

(2006-2010)

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

1) ΦΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

(1998-2002)

(2002-2006)

2) ΤΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

(2006-2010)

 

ΔΗΜΟΣ ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ

1) ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ

(1998-2002)

(2002-2006)

(2006-2010)

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΙΑΚΑ

1) ΧΡΙΣΤΑΝΤΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΙΑΚΑ

(1998-2002)

(2002-2006)

2) ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙΜΩΝ            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΙΑΚΑ

(2006-2010)

 

ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣΙΟΥ

1) ΜΑΛΑΚΑΣΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣΙΟΥ

(1998-2002)

(2002-2006)

2) ΛΙΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣΙΟΥ

(2006-2010)

 

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

1) ΖΙΩΓΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

(2002-2006)

(2006-2010)

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΗΟΚΑΣΤΡΟΥ

1) ΠΟΥΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΗΟΚΑΣΤΡΟΥ

(1998-2002)

2) ΜΑΓΓΟΥΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΗΟΚΑΣΤΡΟΥ

(2002-2006)

3) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΗΟΚΑΣΤΡΟΥ

(2006-2010)

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΗΘΑΙΩΝ

1) ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΛΗΘΑΙΩΝ

(1998-2002)

(2002-2006)

(2006-2010)

 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΙΝΝΑΙΩΝ

1) ΧΑΝΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΛΙΝΝΑΙΩΝ

(1998-2002)

(2006-2010)

2) ΓΕΩΡΓΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΛΙΝΝΑΙΩΝ

(2002-2006)

 

ΔΗΜΟΣ ΠΙΑΛΕΙΩΝ

1) ΜΑΜΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΙΑΛΕΙΩΝ

(2006-2010)

 

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ

1)  ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ                 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΗΣ

(1978-1982)

(1986-1990)

(1990-1994)

(1994-1998)

 

2) ΠΑΝΑΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                (1982-1986)

 

3)  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΗΣ

(1998-2002)

(2002-2006)

 

4)  ΚΟΥΦΟΓΑΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΗΣ

 

5) ΜΑΡΑΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΙΑΛΕΙΩΝ

(1998-2002)

(2002-2006)

     ΚΑΙ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΗΣ

(2014-2019) (ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ)

(2006-2010)

 

ΔΗΜΟΣ ΠΙΝΔΑΙΩΝ

1) ΠΑΝΤΕΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΙΝΔΑΙΩΝ

(2002-2006)

(2006-2010)

 

ΔΗΜΟΣ ΤΥΜΦΑΙΩΝ

1) ΚΟΥΤΟΥΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΜΦΑΙΩΝ

(1998-2002)

2) ΚΟΥΦΟΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΜΦΑΙΩΝ

(2002-2006)

(2006-2010)

 

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

1) ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

(1975-1978)

(1978-1982)

(1990-1994)

(1994-1998)

(1975-1978)Πρόεδρος Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

(1978-1982)

(1990-1994) & Γεν. Γραμματέας ΚΕΔΕ               

2) ΣΠΑΘΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

(1998-2002) ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

                                   ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.

 

3) ΤΑΜΗΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ                    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

(2002-2006)ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

(2006-2010)ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

                                        ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Κ.Ε.Δ.Κ.Ε(2006-2010)

4) ΛΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

(2010-2014)

5) ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

(2014-2019) (ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ)

 

ΔΗΜΟΣ ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ

1) ΤΣΙΤΣΙΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ

(1998-2002)

2) ΝΤΙΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ

(2002-2006)

(2006-2010)

 

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

1) ΚΟΥΡΣΟΒΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

(1975-1978)

(1978-1982)

2) ΣΤΑΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                     ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

(1982-1986)

(1986-1990)

(1990-1994)

(1994-1998) & ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

3) ΜΕΡΙΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

(2002-2006)

(2014-2019)  ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 

4) ΤΟΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

(2006-2010)

 

5) ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

(2010-2014)

ΔΗΜΟΣ ΧΑΣΙΩΝ

1) ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΣΙΩΝ

(2002-2006)

2) ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΣΙΩΝ

(2006-2010)

 

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

1) ΡΑΠΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ/ΝΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

(1998-2002)

(2002-2006)

2) ΒΟΥΡΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ/ΝΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

(2006-2010)

 

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΡΑΪΔΑΣ

1) ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΑΣ                ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ/ΝΗΣ ΚΟΙΝ. ΝΕΡΑΪΔΑΣ

(1998-2002)

(2002-2006)

(2006-2010)

 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΡΟΦΥΛΛΟΥ

1) ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΡΟΦΥΛΛΟΥ

(1998-2002)

(2002-2006)

(2006-2010)

 

ΑΙΡΕΤΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

1994 – 1998

1998 – 2002          ΠΑΤΡΑΜΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

2002 – 2006

2006 – 2010         ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ

 

ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΕΙΜΝΗΣΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

ΑΠΟ  «Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ _ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ »

ΔΗΜΟΣ ΑΙΘΗΚΩΝ

ΚΟΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ             ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΘΗΚΩΝ            (1998 – 2002)

 

ΔΗΜΟΣ ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ

ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ         ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ        (2002 – 2006)

 

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΡΕΝΤΖΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ    (1998 – 2002)

(2002 – 2006)

(2006 – 2010)

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ            (1998 – 2002)

 

ΔΗΜΟΣ ΠΙΝΔΕΩΝ

ΣΑΚΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΙΝΔΕΩΝ            (1998 – 2002)

 

ΔΗΜΟΣ ΧΑΣΙΩΝ

ΣΔΟΝΑΣ ΦΩΤΙΟΣ            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΣΙΩΝ            (1998 – 2002 )

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.