Π. Δριτσέλη : Το νομοσχέδιο Κεραμέως απειλεί ανοικτά το μέλλον της δημόσιας παιδείας. 

0 331

Ξεκίνησε στη Βουλή η τριήμερη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου Κεραμέως, με το οποίο απειλείται ο χαρακτήρας και το αύριο του δημοσίου Πανεπιστημίου.

Ανάμεσα στις σκανδαλώδεις διατάξεις του νομοσχεδίου υπάρχουν εκείνες που ευνοούν την διοικητική διαφθορά, άλλες που εντείνουν τον αυταρχισμό, υπάρχουν ρυθμίσεις ακραία νεοφιλελεύθερες και βέβαια υπάρχουν κι οι διατάξεις ξεπουλήματος της περιουσίας των ΑΕΙ και των πανεπιστημιακών δασών, τις οποίες καυτηριάσαμε όλες τις προηγούμενες μέρες. 

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περνάμε στο πανεπιστήμιο ανώνυμη εταιρία, δημιουργείται το ταμείο ξεπουλήματος της πανεπιστημιακής περιουσίας, μεταβαίνουμε σε ένα μοντέλο, όπου το κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα θα διοικείται από έναν διορισμένο πρύτανη και πέντε golden boys της αγοράς, σε ένα πανεπιστήμιο χωρίς δωρεάν ακαδημαϊκά συγγράματα, χωρίς σίτιση για τους φοιτητές, αλλά με πολύ αυταρχισμό, επιτήρηση και αστυνόμευση. 

Αν περάσει το παρόν νομοσχέδιο, όμως η κοινωνία των Τρικάλων θα χάσει και κάτι ακόμα. Το Πανεπιστημιακό Δάσος του Περτουλίου κι όλες τις υποδομές που υπάρχουν εκεί. Θα χάσει έναν πνεύμονα για το περιβάλλον κι έναν πνεύμονα βιοπορισμού για τις τοπικές κοινότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το έχει δηλώσει ξεκάθαρα. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρόκεται να εφαρμοστεί και στον ελάχιστο καιρό που απομένει ακόμα σε αυτή την κυβέρνηση, θα κάνουμε τα πάντα να για να μην προχωρήσει τίποτα από όλα αυτά τα αντιδραστικά που προβλέπει. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr