Π. Δριτσέλη: Απύθμενη η υποκρισία της ΝΔ σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

0 490

Η Νέα Δημοκρατία και τα τοπικά της στελέχη, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθετούσε την δημιουργία των νέων προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κράδαιναν τη ρομφαία του αγώνα, διοργάνωναν συλλαλητήρια και “καθόδους” στο Υπουργείο Παιδείας. Σήμερα τηρούν σιγή ασυρμάτου, την στιγμή που η νέα Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως καταθέτει την υπ. αριθμ. 22/10 7.8.2019 υπουργική τροπολογία με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία των διετών προγραμμάτων σπουδών των ΑΕΙ για τουλάχιστον 2 χρόνια.

Όπως αναφέρει επί λέξει η τροπολογία “η αναστολή λειτουργίας για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, αλλά και η δυνατότητα παράτασης της ως άνω αναστολής για ακόμα ένα έτος, θα δώσει ικανό χρόνο για τον εξορθολογισμό του πλαισίου”.

Αυτό σημαίνει ότι με απόφαση της ΝΔ δεν θα λειτουργήσουν στα Τρίκαλα τα διετή προγράμματα σπουδών που είχε αποφασίσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα οποία αφορούσαν τις ειδικότητες των Τουριστικών Επαγγελμάτων και των Συνοδών Βουνού.

Αυτές οι δύο ειδικότητες θα προσέφεραν στα νέα παιδιά των Τρικάλων και της Καλαμπάκας επαγγελματική διέξοδο, σε επαγγέλματα που έχουν ζήτηση στην περιοχή μας, με εγγύηση την ποιότητα των σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τώρα για αυτές τις ειδικότητες οι νέοι του Νομού μας θα πρέπει να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ σε ιδιωτικά ΙΕΚ. Έχουν κάτι να προσθέσουν οι τοπικοί “πανεπιστημιομάχοι” της ΝΔ επί του συγκεκριμένου θέματος;

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.