Ούτε σταγόνα νερό στη Χρυσομηλιά – Γράφει κάτοικος του χωριού

1 1,310

Τρίτη μέρα σήμερα, μέρος των κατοίκων της Χρυσομηλιάς είναι χωρίς νερό.

Τις δύο προηγούμενες μέρες δεν υπήρχε νερό για κάποιες ώρες, ενώ σήμερα δεν υπάρχει νερό από το πρωί!. Η κατάσταση αυτή επαναφέρει δυσάρεστες εμπειρίες από παλαιότερες χρονιές.

Το γεγονός ότι ορισμένοι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε ένα από τα βασικότερα αγαθά αποτελεί διάκριση, άνιση μεταχείριση και προσφορά υπηρεσιών εκ μέρους του Δήμου, της ΔΕΥΑΚ και της τοπικής κοινότητας. Όλοι πληρώνουν τους ίδιους φόρους

Είναι άξιο απορίας πώς μέχρι πριν λίγες μέρες δεν υπήρχε απολύτως κανένα πρόβλημα ύδρευσης και τώρα υπάρχει, όταν: ο πληθυσμός του χωριού από τις 24//8 και μετά έχει μειωθεί στο μισό και οι ποτιστικές ανάγκες των κήπων έχουν ελαττωθεί.

Αν, πράγματι, το νερό δεν επαρκεί τότε οι υπεύθυνοι σε πρώτη φάση/άμεσα να το μοιράσουν με δίκαιο τρόπο σε όλους τους κατοίκους είτε:
• κλείνοντας την παροχή τη νύχτα και κάποιες ώρες το μεσημέρι
• παρέχοντας νερό κάποιες ώρες στους μισούς κατοίκους και κάποιες ώρες (ίδιες) τους άλλους μισούς κατοίκους.

Ασφαλώς, θα πρέπει οι κάτοικοι του χωριού αφενός να ενημερωθούν για το πρόβλημα του νερού, γιατί αρκετοί μπορεί να μην το γνωρίζουν και να το σπαταλούν και αφετέρου να ευαισθητοποιούν. Στο πλαίσιο αυτό να γίνει σχετική ανακοίνωση από το μεγάφωνο του χωριού και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου να περάσουν από τις γειτονιές.

Η απραξία και η αδιαφορία εκ μέρους των υπευθύνων σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα και η άνιση μεταχείριση των κατοίκων είναι κατακριτέες και συνιστούν παραβ(ι)άσεις.

Θεόδωρος Θάνος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. Πεζοδρομιάκιας λέει

    Κάτι ήξερε ο Σινάνης και παρέδωσε από την Παρασκευή

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.