Όταν τα παιδιά δίνουν τα δικά τους ξεχωριστά δώρα!

0 808

Συλλογίζομαι πως η βοήθεια είναι πολύ σημαντική λέξη. Λέξη που “κυοφορεί” μία άλλη, εξίσου σημαντική, τη λέξη ανθρωπιά.

Να ξυπνάς το πρωί και να μπορείς να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να του χαμογελάς. Γιατί αυτό σου προσφέρει η βοήθεια, ένα τεράστιο ζωγραφισμένο χαμόγελο στα χείλη!

Σκέψου, πόση ικανοποίηση μπορείς να λάβεις όταν δίνεις ένα μεγάλο μέρος του εαυτού σου στους άλλους. Και αυτό υλοποιείται όταν η συμπόνια και η αλληλεγγύη διεκδικούν περισσότερο χώρο από τον εγωκεντρισμό μας.

Ασφαλώς η βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε δεν είναι μόνο χρηματική-υλική αλλά είναι η συνεισφορά μας στην καλυτέρευση της ζωής του διπλανού μας με οποιοδήποτε τρόπο.

Δυστυχώς μεγαλώνοντας γινόμαστε σκληροί, άκαρδοι και θεωρούμε πως όλα πρέπει να έχουν ένα τίμημα. Ξεχνάμε όμως ότι η ψυχή μας δεν έχει άλλο αντίτιμο παρά μόνο ένα: Την ολοκλήρωσή της!

Ευτυχώς που έρχονται τα παιδιά και μας θυμίζουν την γνωστή ρήση του Μένανδρου. <<Ως χάριεν εστί άνθρωπος, όταν άνθρωπος η>>, στην απλοελληνική : Πόσο ωραίο πράγμα είναι ο άνθρωπος όταν είναι άνθρωπος.

Έτσι λοιπόν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους 2019 τα δύο αδέρφια Παύλος και Αλέξανδρος Αδάμος με μεγάλα αποθέματα υπομονής συνέλεγαν ένα φαινομενικά ευτελές αντικείμενο ( πλαστικό καπάκι ), το οποίο όμως γίνεται πολύτιμο και προσφέρει ανεξαρτησία και ποιότητα ζωής σε άτομα με σοβαρά προβλήματα αναπηρίας.

Με πλείστα όσα συναισθήματα σήμερα ημέρα Τετάρτη κατέφθασαν στο χώρο του σχολείου τους, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, τα παρέδωσαν στον διευθυντή κ. Μέκρα Δημήτρη και εκείνος τα τοποθέτησε στην “Καπακούλα” που διατηρεί στην είσοδο του σχολείου, όντας ευαισθητοποιημένος.

Τέλος συγχάρηκε τους μαθητές για την αξιέπαινη πράξη τους και τους ευχήθηκε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση.

ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Ειρήνη Μακρή – Αδάμου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.