Όσα «ξέχασε» να πει στη συνέντευξή του στον ALPHA ο κ. Τσίπρας

0 734

Ο κ. Τσίπρας «ξέχασε» να εξασφαλίσει την πρόσβαση των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς στα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε.

Με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να μένουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. Και επειδή οι Έλληνες δεν ξεχνούν, γνωρίζουν βέβαια ότι είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που από το Σεπτέμβριο 2016 στη Δ.Ε.Θ. δεσμεύθηκαν ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Για να εξασφαλιστεί μάλιστα θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, θα θεσμοθετήσουμε τη χορήγηση σχετικού «κουπονιού» (voucher) ύψους 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες, για όλα τα παιδιά που δεν καλύπτονται από τους δημοτικούς σταθμούς και το ΕΣΠΑ. Εκτός αυτού, οι πολίτες ξέρουν βέβαια ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το δημογραφικό με ένα πλέγμα κινήτρων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται και την αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Ο κ. Τσίπρας «ξέχασε» να πει ότι γονάτισε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση και τους πιο αδύναμους με την κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, όπως το ΕΚΑΣ. Όσοι υπέφεραν λοιπόν από τους 29 νέους φόρους που έβαλε η κυβέρνηση, δεν τους ξεχνούν επειδή τώρα υπόσχεται να μειώσει κατά 2% τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή. Ξέρουν, ταυτόχρονα, ότι η ΝΔ έχει δεσμευθεί για μείωση των φόρων και εισφορών ως βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής μας. Με μια νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα ξεκινά από το 9%, από 22% που είναι σήμερα για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ και θα καταλήγει αισθητά χαμηλότερα από το 55% που υφίσταται σήμερα. Με μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Με μείωση του Φ.Π.Α. στο 11% και 22%, από 13% και 24% αντίστοιχα, με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6%. Με τη σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης στο 15%, από 20% σήμερα.

Ο κ. Τσίπρας «ξέχασε» να πει ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης είχε μειωθεί 30% για όλους επί κυβέρνησης Σαμαρά το 2015 και είχε ψηφισθεί η κατάργησή της από το 2016 (αρθ. 52, ν. 4305/2014). «Ξέχασε» επίσης να πει ότι αυτός τη μονιμοποίησε και την αύξησε (αρθ. 112, ν. 4387/2016). «Ξέχασε», επιπλέον, να πει ότι το 2017  η κυβέρνησή του είχε ψηφίσει την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ (αρθ. 13, ν. 4472/2017)! Αλλά πήρε πίσω την υπογραφή του μόλις την περασμένη Παρασκευή!  Ξέρουν ταυτόχρονα ότι στο Πρόγραμμα της Ν.Δ. περιλαμβάνονται δυο ξεκάθαρες δεσμεύσεις: Η σταδιακή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Ο κ. Τσίπρας  «ξέχασε» να πει ότι είναι  η κυβέρνησή του  που αύξησε την προκαταβολή φόρου από το 27,5% και 55% στο 100%. Οι Έλληνες όμως τον έχουν πια καταλάβει. Και φυσικά δεν τον πιστεύουν όταν υπόσχεται ότι τώρα που φεύγει, δήθεν θα την μειώσει εκεί που περίπου τη βρήκε. Αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι  να πάψουν να έχουν συνέταιρο το Κράτος. Και γι αυτό στρέφονται στη ΝΔ που έχει δεσμευθεί, από τον Σεπτέμβριο του 2016, για μείωση του φόρου στα επιχειρηματικά κέρδη στο 20%, από 28% και του φόρου μερισμάτων στο 5%, από 10% σήμερα.

Ο κ. Τσίπρας «ξέχασε»  να πει ότι η κυβέρνησή του έφερε τη γενιά των 360 ευρώ και εκτίναξε τη μερική και εκ περιτροπής απασχόληση στο 55% των νέων θέσεων εργασίας. «Ξέχασε» να πει ότι ο μέσος μισθός συνέχισε να μειώνεται κάθε χρόνο της θητείας του (-3,5% το 2017). Οι Έλληνες όμως ξέρουν πολύ καλά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρώτος είχε δεσμευθεί από τον Μάρτιο του 2018 για την κατάργηση του υποκατώτου μισθού και είχε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αύξησης του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο του ρυθμού αύξησης του Α.Ε.Π. Ξέρουν, επίσης, ότι οι πραγματικοί μισθοί αυξάνονται όταν αναπτύσσεται η οικονομία και γίνονται νέες επενδύσεις. Και νέες επενδύσεις έρχονται μόνο μέσα από μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις και ένα περισσότερο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα Κράτος.

Όλοι οι Έλληνες απορρίπτουν τα ψέματα, τους φόρους, τον φόβο και την ανασφάλεια. Όπως απορρίπτουν και τις ανορθόγραφες και καθυστερημένες αντιγραφές. Εδώ και 3,5 χρόνια, αναπτύσσουμε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο με λιγότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές και ασφάλεια για όλους. Και αυτό είναι που θα κάνουμε πράξη αν μας τιμήσουν οι πολίτες με την ψήφο τους στις 7 Ιουλίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.