Όριο 50 καλεσμένων σε γάμους και σε βαφτίσια λόγω κορονοϊου

0 2,913

Σε περίοδο Μαρτίου προειδοποιούν ότι μπαίνουμε οι επιστήμονες, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται συνεχώς στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί σε συναγερμό τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι ειδικοί.

Η χαλάρωση που παρατηρείται στα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, αλλά και η άνοδος των εισαγόμενων κρουσμάτων είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν πολύ τα τελευταία 24ώρα τα κρούσματα, κάτι που προβληματίζει έντονα την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Ενδεικτικό είναι ότι χθες ανακοινώθηκαν 58 νέα κρούσματα, διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, με αποτέλεσμα η επιτροπή να εισηγηθεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και επιστροφή του ορίου των 50 ατόμων σε εκδηλώσεις, όπως βαπτίσεις και γάμοι. 

Ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα θορυβημένος από την χαλάρωση που παρατηρείται στον πληθυσμό.

Όπως είπε, δεν πρέπει να γίνονται καθόλου πανηγύρια, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μέσα στον Ιούλιο να ζήσουμε εικόνες Μαρτίου. Σημείωσε πως η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη, ενώ δεν απέκλεισε να ληφθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, όπως η επιστροφή στο όριο των έξι ατόμων στην εστίαση.

Απαντώντας στις ανησυχίες αρκετών πολιτών που έχουν σχεδιάσει να κάνουν τις διακοπές τους τον Αύγουστο, για το αν θα ανατραπούν τα σχέδια αυτά, ο κ. Λαζανάς είπε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα.

Τόνισε πως αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση τότε ενδεχομένως να χρειαστεί να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, αν και σημείωσε πως ο ίδιος δεν εκτιμά πως τα μέτρα αυτά θα ακυρώσουν τις διακοπές των πολιτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.