Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Τρικάλων – Κίνδυνος για την κτηνοτροφία

Γνωστά είναι τα προβλήματα που χρόνια βασανίζουν την ελληνική κτηνοτροφία.

0 350

Γνωστά είναι τα προβλήματα που χρόνια βασανίζουν την ελληνική κτηνοτροφία.

Γνωστά είναι τα προβλήματα που χρόνια βασανίζουν την ελληνική κτηνοτροφία.

Το αυξημένο κόστος παραγωγής, που κυρίως οφείλεται στην ανεπάρκεια βοσκήσιμων εκτάσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της πολιτείας να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα που δίνει ο νέος ορισμός για τα βοσκοτόπια εντάσσοντας αυτά στις επιλέξιμες φυσικές βοσκήσιμες εκτάσεις (θαμνολίβαδα και δασολίβαδα) τα οποία παρέχουν τροφή στα ζώα καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η σχεδόν ανεξέλεγκτη εισαγωγή ποσοτήτων γάλακτος από άλλες ευρωπαϊκές ή τρίτες χώρες, συρρικνώνει την τιμή πώλησης του γάλακτος και επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος της απώλειας αναγνωρισμένων προϊόντων ως Π.Ο.Π (Φέτα).

Παράλληλα οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τους προηγούμενες μήνες και επικρατούν ακόμη και σήμερα (ανομβρία) δεν επέτρεψαν τη φυσική βλάστηση στα βοσκοτόπια, αλλά ούτε τη σπορά των κτηνοτροφικών φυτών, με αποτέλεσμα το είδη αυξημένο κόστος παραγωγής να εκτιναχθεί ακόμη παραπάνω , αφού οι κτηνοτρόφοι πρέπει να στραφούν αποκλειστικά στην αγορά ζωοτροφών.

Εκτιμούμε ότι οι απώλειες για τους κτηνοτρόφους σε συνδυασμό και με άλλα προβλήματα αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για την παραμονή νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο που θα ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.

Ζητούμε την άμεση οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων από κονδύλια που θα ευρεθούν με μέριμνα της πολιτείας ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στο είδη επιβαρημένο εισόδημα των κτηνοτρόφων .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.