Ομιλία για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

0 640

Μία ενδιαφέρουσα ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2020 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων με θέμα «Η Χρήση των Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών από Μαθητές του Δημοτικού».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την κ. Μπιμπούδη Ζωή, Λογοθεραπεύτρια – M.Sc. στις Επιστήμες της Αγωγής – Ειδική Εκπαίδευση στα  παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία από πολύ μικρή ηλικία και αφιερώνουν πολύ χρόνο σε καθημερινή βάση στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Κατά πόσο όμως τα παιδιά γνωρίζουν πραγματικά τα θετικά και τα αρνητικά που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια; Τι πραγματικά νιώθουν όταν παίζουν ένα βίαιο παιχνίδι; Με τι κριτήρια επιλέγουν το παιχνίδι που παίζουν; Πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνουν εβδομαδιαίως στα ηλεκτρονικά παιχνίδια; Πώς επηρεάζει η υπερβολική τους χρήση τη γνωστική τους ανάπτυξη, τις κοινωνικές τους δεξιότητες και τη συναισθηματική τους ισορροπία; Ποιοι είναι οι κατάλληλοι όροι χρήσης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ώστε τα παιδιά να χειρίζονται τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και όχι τα παιχνίδια να χειρίζονται τα παιδιά;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα καθώς και άλλα σχετικά με τη χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών απαντήθηκαν και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να θέσουν τα ερωτήματά τους, να αναφέρουν τις προσωπικές τους εμπειρίες και να γίνει μία εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε ένα καίριο ζήτημα των παιδιών αυτής της ηλικίας.

 

Ο Διευθυντής του 4ο Δημοτικού Σχολείου

κ. Νίκος Αυγέρης

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.