Ωμή παρέμβαση Ερντογάν στα εσωτερικά πράγματα της Ελλάδος – Του Ηλία Βλαχογιάννη

0 301

Η προτροπή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν προς τους Έλληνες “να τιμωρήσουν στις ερχόμενες εκλογές τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,για να μην πάθει η χώρα μας ότι και πριν 100 χρόνια”, αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μας πράγματα , κάτι πρωτοφανές στις διεθνείς σχέσεις.

Δεν μας είπε βέβαια ο Τούρκος Πρόεδρος ποιόν θα ήθελε Κυβερνήτη της Ελλάδος, αλλά να είναι βέβαιος ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ,δεν θα του κάνουν τη χάρη.

Γιατί ούτε το Αιγαίο “ανήκει στα ψάρια του”, ούτε η εξωτερική πολιτική της χώρας μας,θα ασκείται με γνώμονα να είναι αρεστή στους γείτονες.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, τιμά τις συμμαχίες της και επιθυμεί το διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών της.

Αν η ισχυροποίηση στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά της χώρας μας ενοχλεί τους γείτονες, είναι κάτι που μας ξεπερνά .

Η Ελλάδα πράττει το αυτονόητο για κάθε Κράτος που θέλει να είναι κυρίαρχο και εθνικά ανεξάρτητο.

Περιμέναμε από τον πολιτικό κόσμο,ομόθυμη, αυστηρή, ξεκάθαρη και χωρίς υπεκφυγές καταδίκη, των ανεπίτρεπτων αυτών δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου.

Κάτι αυτονόητο για κάθε ελεύθερο, δημοκρατικό και κυρίαρχο Έθνος.

Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης, πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr