Ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Κεραμικής στο Γεωλογικό Μουσείο Καστρακίου από 28 Αυγούστου έως 1 Οκτωβρίου

0 621

Tο Theodorou Art Studio έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει το Σάββατο 28 Αυγούστου στις 19:30, στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης σύγχρονης κεραμικής στο Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων.

To μουσείο στεγάζεται στο διατηρητέο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου στην κεντρική πλατεία Καστρακίου κάτω από τους βράχους των Μετεώρων, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, τη Κυριακή 29 Αυγούστου από τις 17:00 έως τις 21:00 σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε στην κεντρική πλατεία Καστρακίου ένα ιδιαίτερο ψήσιμο των κεραμικών με την τεχνική raku – μια παλιά γιαπωνέζικη τεχνική της τελετής του τσαγιού. Tο workshop θα πραγματοποιηθεί από τους 21 καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στην έκθεση με την ελεύθερη παρουσία του κοινού.

Παράλληλα, στο διήμερο των εκδηλώσεων θα συμμετέχει η ερευνητική ομάδα HANDMADEτου Ινστιτούτου Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με επικεφαλής τον Δρ. Λάμπρο Μαλαφούρη. Η έρευνα πραγματοποιείται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και έχει να κάνει με την ανθρωπολογική εξερεύνηση της δημιουργικής χειρονομίας μέσω της τέχνης της κεραμικής. Το τελικό υλικό θα συμπεριληφθεί σε ένα ντοκιμαντέρ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://handmade.web.ox.ac.uk/

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:

Βαβάτσης Γιώργος, Βασιλείου Φίλιππος, Γαλιγαλίδης Θεόδωρος, Δουργουνάκη Χρύσα, Θεοδώρου Ζωή, Θεοδώρου Μάρω, Ιγγλέση Μάριον, Καρακίτσος Κώστας, Καρακίτσος Στράτος, Κερασιώτη Μάρω, Κοροπούλη Χαρούλα, Κοσμά Ιωσηφίνα, Λυμπεραίου Χρυσάνθη, Παπαλέξη Λιάνα, Πατσέλης Αλτίν, Ποντίκης Γιώργος, Πουλτσιάκης Φοίβος, Σκλαβενίτης Νίκος, Τσίρου Ιφιγένεια, Χριστόπουλος Ηλίας, Mocanu Monica.

Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μετεώρων

Με τη συμμετοχή της ερευνητικής ομάδας HANDMADE της σχολής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

* Στην έκθεση θα τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού Covid19. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου.

 

Σύγχρονη Κεραμική στο Γεωλογικό Μουσείο

Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων

Κεντρική Πλατεία Καστρακίου

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 28 Αυγούστου, 2021 στις 19:30

Διάρκεια έκθεσης: 28 Αυγούστου – 1η Οκτωβρίου 2021

Ωράριο   Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 – 15:00

Σάββατο και Κυριακή: 17:00-21:00 τηλ. επικοινωνίας: 24320-22523

Διοργάνωση – επιμέλεια: Μάρω Θεοδώρου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr