Ομάδα εθελοντών αδέσποτων: Ανευθυνότητα και μη τήρηση του νόμου

0 404

Κάτοικοι του χωριού Διάβας,  επικοινώνησαν με εθελοντές της ομάδας και ανέφεραν ότι κυκλοφορούν εδώ και δύο βδομάδες πολλά σκυλιά και με λουράκι (που έχουν ιδιοκτήτες), και ζευγαρώνουν στους δρόμους,με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βράδυ έντονη φασαρία ,μην αφήνοντας πολλές φορές τους κατοίκους να κοιμηθούν.

Το φαινόμενο είναι έντονο και πρέπει να δοθεί μια λύση. Υπάρχουν πολλά σκυλιά που φεύγουν από μαντριά, είτε από σπίτια και δεν είναι στειρωμένα. Σε λίγους μήνες θα γεμίσει το χωριό κουτάβια,τα οποία θα τα πετάξουν στο ποτάμι ή θα τα σκοτωσουν  και θα αρχίσουν να ζητούν ευθύνες ξανά.

Ως ομάδα έχουμε κάνει πολλές φορές συστάσεις σε ιδιοκτήτες για τη μέριμνα των ζώων τους ,τσιπάρισμα και στείρωση. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια συμμόρφωση καθώς δεν εφαρμόστηκε από τις αρμόδιες αρχές έλεγχος τσιπαρίσματος σε κτηνοτρόφους, κυνηγούς και ιδιοκτήτες. Είναι ευθύνη των ιδιοκτητών να μεριμνήσουν για τα παραπάνω και να γίνονται έλεγχοι βάσει νόμου. 

Το πρόβλημα είναι έντονο και δε θα αλλάξει κάτι εάν δεν γίνουν έλεγχοι και καταγραφή των καταχωρημένων ζώων. Εάν σε αυτή την πόλη δεν κοπεί επίσημα πρόστιμο δεν θα υπάρξει κανένας παραδειγματισμός, πάρα μόνο παράπονα, προβλήματα χωρίς λύσεις και άνθρωποι που επαναστατούν χωρίς λόγο επί της ουσίας και θα την πληρώνουν τα ζώα για ακόμα μια φορά.

Η ομάδα εθελοντών αδέσποτων “Angels With Paws Meteora GR”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.